Explorer ut, inkognito SUV inn

Ford i Amerika har lansert en ny Explorer. Denne kommer ikke til Norge, noe som betyr at Explorer her til lands går inn i evigheten med den modellen som selges i dag. I stedet kommer en mindre SUV fra Ford, som hittil er inkognito.

Escape
Escape Vis mer
Ny Explorer
Ny Explorer Vis mer


Helt sikkert er det likevel ikke at vi aldri får se Explorer på våre breddegrader igjen. Grunnen til at denne nye modellen ikke skal taes inn til Norge, er at den kun er utstyrt med bensinslukende krefter. Og markedet for slike doninger her til lands, er ikke stort. Dersom amerikanerne finner det for godt å utstyre Explorer med dieselmotor, er mulighetene for at Explorer vil selges av norske forhandlere, igjen til stede.

Inkognito

Den nye modellen som skal overta etter Explorer her til lands, er en mindre SUV som noen kanskje vil huske fra vår online dekning fra bilutstillingen i Detroit i januar i år. Den ble da lansert under navnet Ford Escape. Hva denne bilen skal hete når den kommer til Europa og til Norge ikke er bestemt ennå. Det som imidlertid er klart, er at den ikke vil hete Escape - og den vil heller ikke overta navnet etter den større Explorer.

Til Norge i mai

Den nye modellen - som altså ikke heter verken Escape eller Explorer - er på størrelse med og skal konkurrere mot bilen som Honda HR-V og Land Rover Freelander. Den nye modellen er ventet å kunne lanseres i Norge i mai til neste år. Mer om denne modellen kan du lese i artikkelen Ford premiere: Ford Escape.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Exploreren må utforskes annetsteds

For de som måtte være nysgjerrige på den nye Exploreren, kan vi fortelle at dett er en helt ny bil. For første gang siden modellen ble lansert i 1990, kan Explorer nå by på 7 seter, fordelt på 3 rader - hvor den bakerste raden kan foldes ned i gulvet. Av andre endringer kan vi nevne at den har blitt stivere, den har nytt uavhengig bakre hjuloppheng, større døråpninger og lavere innstigningshøyde, bedret passiv sikkerhet og en ny 4,6-liters V8 - og en utbedret 4,0-liters V6.

Men, så lenge du ikke kan fylle diesel på tanken, får du heller ikke utforsket denne nye modellen her til lands.