Europa-rekordmed Volkswagen i tet

Det var ikke bare i Norge at Volkswagen-gruppen gjorde rent bord i fjor. Også sammenlagt i Vest-Europa ligger de på listetoppen; en listetopp som for øvrig har strukket seg mot nye rekorder.

Det totale antall nyregistrerte biler i Vest-Europa i 1998 er rekordhøyt. Med en syv prosents økning fra 1997, kom vi i fjor opp i 14,34 millioner nye kjøretøy. Med i denne statistikken er alle 15 EU-land, pluss Norge og Sveits. Tallene er behandlet og ble presentert av "Verband der Autokonstrukteure in Europa" -ACEA, i går, torsdag 14. januar.

VW på topp

Som vi tidligere har skrevet, så var det Volkswagen-gruppen som gikk av med seiers-kaka for 1998 i Norge. Også på Europa-basis gikk de av med seieren; Volkswagen-konsernet samlet stod for 18 prosent av markedsandelen i Europa, noe som utgjør 2,59 millioner kjøretøy. Til sammenlikning var deres prosentandel for 1997 på 17,1 prosent.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Og slik gikk det med resten

Som en god nummer to i ACEA sine registreringer, men likevel ganske langt bak, finner vi gruppen "japanske merker", med sine 11,8 prosent av kaka. Videre på lista finner vi GM (Opel, Saturn, Saab, Vauxhall, Cadillac med mer) med 11,5 Prosent, PSA-gruppen (Peugeot og Citroën) med 11,4 prosent, Fiat-grippen med 10,9 prosent, Renault med 10,7 prosent, Ford-gruppen med 10,2 prosent, BMW-gruppen med 5,7 prosent og Mercedes med 4,4 prosent. GM, Fiat, Ford og BMW har gått noe tilbake sammenliknet med 1997, mens de andre har hatt en liten framgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen