<B>DRØMMEBIL?</B> Rolls Royce Ghost er uoppnåelig for de fleste, men både de som har råd og de som ikke har det kan drømme seg bort med en ny iPhone-applikasjon.
DRØMMEBIL? Rolls Royce Ghost er uoppnåelig for de fleste, men både de som har råd og de som ikke har det kan drømme seg bort med en ny iPhone-applikasjon.Vis mer

Et nesten virkelig spøkelse

Drømmer du om å kjøpe Rolls Royce Ghost? Med denne iPhone-appen blir drømmen enda litt mer intens.

Å kjøre Rolls Royce ser fra utsiden ut som om noen har satt fire hjul på en palle gullbarrer, mens det fra innsiden skal være en luksusopplevelse som får passasjerene til å føle seg som, vel, en palle gullbarrer.

Prislistene er tilsvarende høye, og gjør at A4-ark må brukes i breddeformat for å få plass til alle nullene. En uoppnåelig drøm for de fleste, altså, men en iPhone-applikasjon gjør at du nå i det minste kan late som om du er i ferd med å bestille deg den fortsatt ganske ferske Ghost-modellen.

Med strek under late som.

Fantasiverden

Rolls Royce Ghost-appen er gratis, og gir deg muligheten til å velge alt fra farge og felger til interiør og trepaneltype, alt mens du hele tiden kan følge med på hvordan bilen ser ut fra de fleste tenkelige vinkler.

Det finnes tolv ulike lakkvarianter tilgjengelig, og selv om vi synes vårt eget valg med "diamantsort" og sølvlakkert panser er uslåelig, kan du naturligvis velge både "English White" og "Metropolitan Blue" uten å miste selvrespekten.

Du kan også legge til soltak og synlige, doble eksosrør, i tillegg til å velge mellom åtte ulike lærinteriør og fem typer finér. "Pianosort"? Joda, den er her.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmeste forhandler?

Når du er ferdig med å tegne din drømme-Rolls kan du lagre designet i "garasjen", løpe til din nærmeste forhandler, og rope ut "Slik! Slik skal den være! Har dere avbetalingsordninger her?".

Det følger naturligvis ikke med noen prislister i applikasjonen, verken for ekstrautstyr eller bilen selv, og skuffende nok er det ikke mulig å finne nærmeste forhandler i selve applikasjonen - det skjer i iPhone-nettleseren, på en nettside som ikke er tilpasset iPhone. Smått amatørmessig av et så profesjonelt foretak.

Du kan laste ned Rolls Royce Ghost-appen fra iTunes her.

Litt av en bil

Rolls Royce Ghost ble offisielt annonsert for motorpressen for et drøyt et år siden, med en amerikansk grunnpris på 245.000 dollar, eller rundt halvannen millioner kroner.

Den har en tolvsylindret turbomotor på 6.6 liter som yter pene 563 hestekrefter hvis sjåføren din setter alle kluter til. En åttetrinns automatgirkasse hjelper til med å få deg fra null til 100 km/t på 4.8 sekunder, en respektabel tid med tanke på at Ghost veier nesten 2.4 tonn.

Med et bensinforbruk på over to liter på mila ved bykjøring og 1.36 liter ved blandet kjøring er ikke dette en bil miljøbevegelsen vil omfavne, men så er den nok heller ikke laget for lange campingferier. Langkjøring er unntaket heller enn regelen, for som Som Top Gears Jeremy Clarkson en gang sa: "En Rolls er ikke laget for transporten sin skyld, den er laget for ankomsten."

Du kan lese mer om Rolls Royce Ghost her.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten