Et lite varp?

Det er ikke hver dag Le Mans-biler legges ut for salg til hvem som helst.

<B>NESTEN AVKLEDD:</B> Slik ser en 2002 P1 Cadillac ut når den har mistet deler av kledningen. Nå kan to eksemplar kjøpes på eBay.
NESTEN AVKLEDD: Slik ser en 2002 P1 Cadillac ut når den har mistet deler av kledningen. Nå kan to eksemplar kjøpes på eBay. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen lar seg lenger sjokkere over hva som legges ut for salg på auksjonsnettstedet eBay, og hever knapt et øyebryn hvis de kommer over øyebrynene til Cher eller en tom pakke smør funnet i søppelkassen til Al Pacino.

Det er likevel grunn til å stoppe opp et lite sekund når ikke bare én, men to tidligere løpsbiler fra det verdensberømte døgnbilløpet Le Mans plutselig kan plukkes opp av den som har noen tusenlapper til rådighet.

Råtass til Cadillac-feiring

De to bilene er intet mindre enn General Motors siste forsøk på å legge Le Mans for sine føtter, og ble dessuten lansert i forbindelse med feiringen av Cadillac-merkets 100-årsjubileum.

2002 P1 Cadillac ble, som navnet tilsier, brukt i 2002-utgaven av 24-timersløpet, og begge endte ifølge selgeren på topp-10-lista det året - som altså også ble siste gang Cadillacene deltok.

Dekselet er av karbonfiber, mens Northstar V8-motoren på fire liter har to Garrett-turboladere som gir bilen en ytelse på drøye 600 hestekrefter ved 7000 omdreininger. Toppfarten oppgis til 322 km/t.

Lettvekter

Med en vekt på bare 916 kilo er det ikke rare kraften en trenger for å sende bilen gjennom Le Mans-landskapet. Selger lover forøvrig at alle original Bosch- og PI-elektronikk er intakt, og, ikke minst, at de to bilene er "like raske og pålitelige som Audi-modellene", en referanse Le Mans-entusiaster nok tar på strak arm.

Audi er et av de dominerende merkene i det franskbaserte kappløpet, og en av få store bilmerker som var igjen etter at notabiliteter som Nissan, BMW, Mercedes, Toyota og Porsche trakk seg fra Le Mans i 1999 på grunn av det høye kostnadsnivået knyttet til deltakelsen.

Selgeren av de to bilene ønsker seg 355.000 dollar per stykk, eller rundt 2.2 millioner kroner, og de selges "worldwide", men det er lov å forsøke seg med lavere bud. Ifølge budhistorikken har tre slike bud blitt avslått foreløpig, så skambud kan du sannsynligvis se langt etter.

Kjøper har ansvaret for frakten av bilen, så du får med andre ord ikke tilsendt bilen til Norge sånn helt uten videre skulle du være interessert.

Du kan se annonsen for bilene her.

NESTEN AVKLEDD: Slik ser en 2002 P1 Cadillac ut når den har mistet deler av kledningen. Nå kan to eksemplar kjøpes på eBay.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!