Et egg du kan bo i

En campingvogn som kan utvides.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har sett mer luksuriøse bobiler (som denne som har boblebad på taket) og campingvogner (se denne som går over to etasjer). Men er det plassfrekkhet som lokker deg, så blir det ikke mye snertnere enn dette.

Her kunne vi dratt på med blødmer rundt begreper som eggende, kul(ere) og kinderegg. Vi skal ikke det. Men konseptet fra industridesigner David Tonkinson vil garantert få hodene til å snu seg om det noen gang kommer i nærheten av en vei og en bil. Campingvognen er laget for å være liten under transport, men økes i størrelse ved parkering.

Møt Merhzeller Inhalt: Dette blir en snakkis på campingplassen

Får plass på en vanlig parkeringsplass

Størrelse er imidlertid et relativt begrep, og vi snakker ikke her om campingvogn i bolighusstørrelse. Det er heller snakk om et konsept som går fra bitteliten til bittelitt større. Det har vært et mål for designeren å lage den så liten og lett at den kan transporteres bak en liten bil, samt lagres på enkel måte i urbane strøk. Når den er lukket, måler den 2,2 x 3,9 meter, og passer på en standard parkeringsplass.

Sammenslått for transport. Foto: David Tonkinson
Kapselen i "parkert-for-bruk-variant." Foto: David Tonkinson
Sovehalvdelen med både seng og sitteplass. Men ikke samtidig. Foto: David Tonkinson
Servicehalvdelen inneholder blant annet vannforsyning. Foto: David Tonkinson
KONSEPT: Campingkulen som har fått navnet Capsule Caravan, er så liten i sammenslått tilstand, at du kan sette den fra deg på en standard parkeringsplass, og så lett at den kan slepes selv bak små biler. Foto: David Tonkinson
KONSEPT: Campingkulen som har fått navnet Capsule Caravan, er så liten i sammenslått tilstand, at du kan sette den fra deg på en standard parkeringsplass, og så lett at den kan slepes selv bak små biler. Foto: David Tonkinson


- Målet mer prosjektet var å lage en helt ny, to-persons campingvogn som appelerer til motebevisste brukere, skriver designeren på nettsidene sine.

I "åpen" tilstand byr den på både sitteplass og soveplass for to voksne i kulens ene halvdel. Den andre halvkulen har vannforsyning, lydsystem, strøm og lagringsplass. I midten er det vindu når kulen er åpnet, der glasset kan gjøres ugjennomsiktig og privatlivvennlig ved å trykke på en bryter.

Og så fancy kan det være, når det fortsatt bare er snakk om et konsept. Designet stammer fra 2008, og er såvidt DinSide kan se, fortsatt ikke satt i produksjon.

Det er derimot denne minivognen: Campingvogn for sykkel (!)

Andre alternativer

Vil du ha noe enda mer plass-smart, bør du sjekke bobilkonseptet som gir deg soveplass, kjøkken, spiseplass eller dusj - alt ved hjelp av fire bokser og din egen bil.

Blir dette for smått, kan du kikke på Habitaflex-huset som kan brettes ut der du ønsker å sette det. Da blir det en liten, men funksjonell bolig.

Mindre plass, men likevel brukervennlig for den myke typen som ikke lider av klaustrofobi, er Jay Shaffers åtte kvadratmeter store bolig på hjul. - Verdens minste hus, skryter eieren.