ESP på alle varebiler fra VW

Volkswagen viser sikkerhetsansvar, alle varebiler vil fra 2007-produksjonen være utstyrt med antiskrenssystem (ESP).

Nye Crafter
Nye Crafter Vis mer

ESP på alle varebiler fra VW

  1. Store bilder!
Transporter
Transporter Vis mer
Caddy
Caddy Vis mer


Det burde være en selvfølgelighet at yrkessjåfører og profesjonelle som tilbringer mye tid i bilene har det beste sikkerhetsutstyret. Det har langt fra vært tilfelle med ESP, de fleste merker kan ikke en gang levere det til sine lette transportbiler.

Livredder

Sikkerhetsgevinsten man oppnår med ESP er udiskutabel, det er svært lite annet sikkerhetsutstyr som kan vise til tilsvarende effekt når det gjelder og spare liv og lidelser. Ser vi på varebilsalget virker det ikke som ESP er avgjørende for hvilke biler bedriftene kjøper inn og lar sine ansatte kjøre, men de aller fleste ville nok satt ESP høyt på prioritetslisten hvi de var klar over sikkerhetsgevinsten.

Halvert risiko

På vinterføre viser tall fra svenske Vägverket at risikoen for alvorlig skade eller død halveres for biler som er utstyrt med ESP. På vanlig tørt føre er reduksjonen rundt 25 prosent. Svenske myndigheter var tidlig ute med en klar anbefaling til nybilkjøpere om kun å vurdere biler med ESP, og en sterk anmodning til svenske importører og produsenter om å få dette utstyret som standard.

Tøft av Volkswagen

Det er dessverre slik at pris er avgjørende for å konkurrere i det tøffe yrkesbilmarkedet, og ESP koster penger. Derfor har det vist seg at flere bilimportører velger å ha ESP på listen over ekstrautstyr, og i en kjøpssituasjon blir dessverre dette sikkerhetsutstyret valgt bort. Et enda større problem er at det ikke er alt for mange varebiler der ESP er tilgjengelig i det hele tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor er det tøft av Volkswagen å fjerne muligheten for å velge det bort ved å ha ESP som standardutstyr i Caddy, Transporter og Crafter.

Sikkerhetsgevinsten er i dette tilfelle så stor at det er vanskelig å sette en pris på, og et kjøpsargument som slår de aller fleste andre.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder