Skoda Vision D vises på bilutstillingen i Genève i disse dager Foto: Skoda
Skoda Vision D vises på bilutstillingen i Genève i disse dager Foto: SkodaVis mer

Er dette neste Skoda Octavia?

Skoda viser en konseptbil på bilutstillingen i Genève som trolig avslører neste generasjon Octavia.

Konseptbiler hører med til de store bilutstillingene, men det varierer hvor mye alvor det er i disse. Noen blir til ferdige produksjonsmodeller uten større forandringer, mens andre er mer fantasifulle. Skodas variant ligger trolig nærmest første kategori, og vi blir ikke overrasket om neste Octavia deler hovedtrekkene med denne bilen.

Octavia er nemlig en ganske gammel bil ettersom den ble lansert allerede i 2004. Det betyr at det burde være på tide med en ny generasjon i løpet av forholdsvis kort tid. Timingen passer altså bra med antakelsen om at dette dreier seg om neste Octavia, selv om Skoda selv ikke sier det så rett ut.

Test av Octavia med firehjulsdrift.

Større akselavstand

Også med tanke på størrelse virker dette å være en bra match. Octavia har vært en slags mellomting mellom kompakt- og mellomklasse, og det skal bli spennende å se hvordan Skoda posisjonerer Octavia denne gangen. At man skryter av stor akselavstand og dermed god innvendig plass, kan tyde på at man ønsker å distansere seg litt fra kompaktklassen.

Kombi

Litt overraskende er det kanskje at man har satset på en rendyrket kombiløsning. Uansett er det nok en stasjonsvognvariant som blir viktigst her i Norge. Forøvrig annonserer Skoda at det nye merkeemblemet på konseptbilen blir med i produksjonsbiler fremover fra neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoda Yeti med firehjulsdrift og automat.

Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Skoda Vision D vises på bilutstillingen i Genève i disse dager Foto: SkodaInnvendig er det nok mindre som minner om en antatt produksjonsutgave av denne bilen. Her er konseptbilpreget større.

Ettersom dette egentlig er en designstudie, avsløres det ikke noe av teknisk betydning i pressemeldingen. Men slik vi kjenner Skoda, blir det en lang rekke med motorer og ulike drivlinjer tilgjengelig i kommende Octavia.

Her er en kompakt-nyhet helt i toppen.

Neste år?

Det er uvisst når Skoda avslører noe mer om neste Octavia. Men med mindre man har tenkt å la den bli mye eldre enn det som er vanlig i dag, bør en produksjonsvariant være på plass senest neste år. Kanskje får vi se noe mer konkret til høsten.