Automedia mener neste generasjon Ford Capri kan bli seende slik ut. Den vil i så fall være karakterisert av Evos- designretningen, som er en videreføring av Iosis-formspråket og som nye Ford Mondeo er første europeiske eksponent for. Foto: Automedia
Automedia mener neste generasjon Ford Capri kan bli seende slik ut. Den vil i så fall være karakterisert av Evos- designretningen, som er en videreføring av Iosis-formspråket og som nye Ford Mondeo er første europeiske eksponent for. Foto: AutomediaVis mer

Er dette en ny Ford Capri?

Sporty kupéer fra Ford har hatt stor suksess i USA - i Europa har det vært verre.

Europeiske Ford Capri fikk mange bilinteresserte unggutter til å sikle under sin produksjonsperiode fra 1969 til 1986 (To generasjoner, hver med en midtlivsoppdatering). Men med unntak av Ford Capri har forsøkene fra Ford på å slå gjennom med folkelige sportsbiler stort sett strandet.

LES OGSÅ:

Flere flopper

En fasong som satte sine spor: 1971 Ford Capri.
En fasong som satte sine spor: 1971 Ford Capri. Vis mer

Blant eksemplene kan nevnes forglemmelige biler som Ford Probe, basert på Mazda-plattform, og etterfølgeren, Cougar. Denne var basert på Ford Mondeo og skulle være fanebærer for Fords nye "New Edge"-design. Navnet var et "lån" fra den mye mer velkjente amerikanske Mercury Cougar.

Her kan du lese vår test av Ford Cougar.

Heller ikke småtting-varianten Ford Puma, basert på Fiesta, slo spesielt godt an. Selv ikke til å være et utpreget nisje-produkt. (Puma er for øvrig et synonym for... cougar eller fjelløve - det store nord-amerikanske kattedyret).

Les også: Kul Ka

La oss få Ford à la Capri

På bakgrunn av denne historikken er det ikke rart om Ford i Europa igjen velger å hente frem Capri-navnet. Mange forbinder fortsatt det navnet med noe dynamisk hos det ellers ofte ganske trauste - i historisk perspektiv - merket Ford.

Ford Evos - her vist i Berlin i fjor. Ford avslørte at den skal bli basis for en kommende sportskupé. Capri? Foto: Knut Moberg
Ford Evos - her vist i Berlin i fjor. Ford avslørte at den skal bli basis for en kommende sportskupé. Capri? Foto: Knut Moberg Vis mer

Og nå har Ford dessuten et designspråk på tegnebordet som ville gjøre seg ypperlig på en slik bil. Den nye designretningen ble definert med studien Ford Evos, som vi fikk se i Berlin sommeren 2011. Den første bilen med denne designen er nye Mondeo - som du kan lese mer om her. Denne er brukt som basis av våre spionfotografer hos Automedia, som har manipulert frem bildet av en fremtidig Ford Capri som illustrerer denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford benekter ikke

Unntatt bildet her, må vi innrømme at vi ikke har så mye "kjøtt på beinet", bortsett fra at Steve Mattin, designsjefen, selv har fortalt oss at Evos-konseptet vil tjene som inspirasjon for en kommende sportskupé. Og det skulle da bare mangle! Vi tar oss i å drømme om en Focus-basert ny Capri, med den ypperlige motoren fra nyeste Focus ST og , hvem vet? Kanskje til og med en RS-utgave? Det går i hvertfall en del rykter som peker i en slik retning.

Tennene løper i vann. Følg med!

Neste Ford Mondeo kommer med firehjulsdrift