Foto: Hyundai
Foto: HyundaiVis mer

Er dette den neste Saab-en?

Nei, det er Hyundai som presenterer denne konseptbilen på bilutstillingen i Seoul.

Ny tankegang - nye muligheter. Det er Hyundais nye merkevareprofil slik de gjennomgående har presentert den på bilutstillingen i Seoul, som pågår i disse dager. På den ene siden har de presentert sin hybrid-familiebil, Sonata, for hjemmepublikummet. Dette er en bil som har vært i salg i USA en tid. På den andre siden viser de denne "øko-vennlige" bilen ved navn Blue2. Det er en elbil drevet av brenselceller.

Hydrogen

Navnet skal visstnok uttalles Blue Square - altså Blue opphøyd i annen. Miljø-merket til Hyundai heter jo Blue Drive, og her har vi altså med miljøvennlighet i annen potens å gjøre. 2-tallet er også ifølge Hyundai hentet fra H2, symbolet for hydrogengass. Litt søkt, spør du oss - men det er nå engang en brenselcellebil og cellestabelen kan produsere 122 hestekrefter uten å bruke mer enn 0,28 liter hydrogen per mil. Motoren er elektrisk og bilens interiør er utviklet i nye, organiske og selvsagt resirkulerbare materialer.

Saab-stuk

Her har Hyundai valgt å presentere denne teknologien i en sporty og luksuriøs innpakning med ganske mange futuristiske egenskaper som gjør denne Blue2 til en utpreget konseptbil. Designen er spenstig nok selv om vi savner den helt store harmonien - særlig mellom front- og hekkparti. Vårt første visuelle inntrykk var som nevnt av en ny Saab-modell; stuket over bakpartiet får tankene til å gå umiddelbart mot Trollhättan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai


Krysset flyt og Gorillaglass

Eksteriørdesignen kaller Hyundai "Intersected Flow" som altså indikerer noe om flyt med krysninger. Den skal bestå av dynamiske og innovative elementer. Bilens tilstand blir projisert utad via LED-baserte skjermer i front- og hekkparti. Blue2 er utstyrt med et personlig velkomstsystem for føreren, som gjenkjennes og blir møtt med automatisk åpning av døren. Her finner vi ingen sidespeil, men kameraer - noe som blir mer og mer utbredt, særlig på konseptbiler. Fartøyet er også utstyrt med kamera på taket. Instrumentpanelet benytter en teknologi for displayet som minner om det Apple bruker på sine i-apparater med organiske dioder og Gorilla-glass.

Interiøret har ioniserende luftrenser og skinnmaterialene skal være antibakterielle.

Dette syntes vi hørtes skummelt ut...