Enorme prisdifferanser på vinteropplag

Vi har sjekket prisene for vinteropplag hos 16 slipper eller marinaer i Oslo og Akershus. Prisene varierer fra ca. 1.500 kroner, og opp til ca. 4.000 kroner.

Det er altså gode penger å spare dersom du forhører deg litt rundt. For å se en komplett liste over de stedene vi forhørte oss om vinteropplags-plass, og for å se hvem som er absolutt billigst – og hvor du betaler mest, klikk her.

Det er ennå håp

Har du ennå ikke skaffet deg lagringsplass for båten din for vinteren – frykt ikke. Det er ennå muligheter. Flere av de slippene og marinaene vi har vært i kontakt med, forteller at de har hatt lange ventelister, men at de har fått en del avbud – som gjør at de nå kan ha plass likevel. Ikke for den del: Fire av stedene vi var i kontakt med meldte om fulle opplagsplasser, og dersom du har en større båt, kan det nok by på mer problemer enn det vi opplevde.

Vår båt: Ryds 550 HT

Vi har sjekket hva vi må betale for vinteropplag hos 16 slipper eller marinaer i Oslo og Akershus. For å få et reelt sammenligningsgrunnlag, ba vi om pris for samme båt overalt: En Ryds 550 HT, med en lengde på 550 centimeter og en bredde på 220 centimeter. ”Vår” båt for anledningen var utstyrt med en firetakts utenbordsmotor av typen Evinrude, med 70 hestekrefter.

Båtslipp i Gule Sider

Prisundersøkelsen ble foretatt torsdag 28. september. Utvalget av slipper og marinaer er gjort på bakgrunn av oppføringer under ”båtslipp” i Telenors Gule Sider. Totalt forsøkte vi å få kontakt med 22 av de i alt 27 oppføringene, men det lyktes oss ikke å få kontakt med flere enn 16.

Rommelig i vann

Fire av slippene vi var i kontakt med meldte om fulle opplagsplasser. Videre hadde to kun ledig kapasitet i boblehavn – og her er det i alle fall ikke noe problem å få plass. Prisen for å ha skipet ditt liggende i boblehavn er også ganske lav – vi fikk tilbud om slik plass for 1.500 og 1.900 kroner. Men da ligger altså båten i sjøen hele vinteren, mens isen holdes borte ved hjelp av luftbobler.

Fra 1.508 til 4.000 kroner

Dersom du ønsker å ha båten din på land i vinter, varierer prisene svært. Det rimeligste tilbudet vi fikk, var opptak, spyling av skrog, lån av bukker og utsetting av båten til våren – for 1.508 kroner. Dette var den eneste tilbudet vi fikk for under 2.000 kroner. De dyreste tilbød oss samme tjeneste for rundt 4.000 kroner – og dersom du ønsker å lagre båten innendørs, stiger prisen ytterligere. En av slippene i vår undersøkelse tilbød kun innendørs opplag. Dette ville kostet oss 7.450 kroner.

Service eller innendørs lagring av motor?

Dersom du har utenbordsmotor, trenger du kanskje service på motoren – eller du ønsker å lagre motoren innendørs selv om båten står ute. Langt nær alle slippene tilbyr service på motoren, og mange har heller ikke innendørs lagringsplass for den. Flere uttalte at det var da ingen som pleide å ta av motoren – den kunne jo bare henge på båten gjennom vinteren.

Men kan den det da?

Selv om du blir fortalt at du bare kan la motoren henge på båten gjennom vinteren, bør du sjekke hva forsikringen din sier om dette. Vi har vært i kontakt med syv forsikringsselskaper som tilbyr båtforsikring, og seks av disse krever at motoren må lagres innendørs og innelåst, dersom du har en utenbordsmotor. Så sjekk dette på forhånd, så du ikke plutselig står der uten båtmotor og med skjegget i postkassen. For en oversikt over hvilke forsikringsselskaper vi har vært i kontakt med, og hva de krever av deg når det gjelder opplag av utenbordsmotor, klikk her.

Lurer du på om du betaler ågerpris for vinterlagring av båten din? Gå til vår prisoversikt for vinteropplag.