Engelsk adel - foredlet.

Vi skal ikke snakke pris, fordi mye penger koster det uansett når du skal bygge Bentley etter mål. Og det er ikke snaut hva trollmennene som representerer Bentley Personal Commision kan utrette - se bare på Continental T Personal Commision by Mulliner.

En Bentley Continental T har 420 hester og et dreiemoment på over 875 Nm - en Continental T Personal Commision by Mulliner har det samme dreiemomentet, men 440 hester. Noen opplysninger om akselerasjon eller toppfart har ikke Bentley oppgitt - men de forsikrer om at det er tilstrekkelig.

De ekstra tyve hestene har Bentley hentet ut av den 6,75-liters store V8 motoren med turbo, ved hjelp av ny motorstyring, nye dyser til bensininnsprøytningen og forandringer på luftinntak og motstanden i eksosanlegget.

Idrettsutøver med Kashmir-frakk

De synlige forandringene er imidlertid større, for karosseriet har blitt pyntet på med ny front, med større luftinntak - som diskret antyder at bilen har to ladeluftkjølere - nye sideskjørt, ny støtfanger bak og ikke minst to doble eksosrør.

Dermed skal den drøye 5,2 meter lange, og 2 meter brede bilen ha et sportslig, men samtidig elegant ytre. Bentley sammenlikner designet med en topptrent friidrettsutøver som har tatt på seg kashmir-frakk.

Armbåndsur fra Chopard

Det er likevel interiøret de fleste av Bentley sine kunder skal nyte mest, og natuyrligvis har også det blitt pyntet på i Continental T Special Commission by Mulliner. For i dashbordet har Bentley - i stolt tradisjon naturligvis - latt aluminiumen få leve, men ikke baksetet. For det har blitt igjen på fabrikken i Crewe. Her, - hvor det vanligvis skal sitte mennesker, - har Bentley laget bagasjeplass, og skjulte luker à la Renault Megane Scenic og Citroën Xsara Picasso.

Forsetene har også blitt byttet ut, og er erstattet av sportsseter - formsydd etter kundens mål - og naturlig nok kledd med det fineste Conolly skinn. Og dersom du savner en klokke kan du like gjerne løpe til nærmeste forhandler av Bentley, for Chopard- klokken som er integrert i interiøret, får følge av et armbåndsur i samme design.

Penger ikke noe problem

Bentley Continental Personal Comission by Mulliner er bare et eksempel på hva spesialistene hos denne tradisjonsrike bilfabrikanten kan gjøre. Dersom du ønsker mer effekt, et annet oppsett på hjulopphenget, et annet design på karosseriet eller bare en spesiell fargekombinasjon - så ordner herrene hos Bentley det. Og penger er ikke noe problem, bare du har nok av dem…