Foto: Mini
Foto: MiniVis mer

Endelig ny Mini-cab

Det tok sin tid, men nå er også den nyeste utgaven av Mini her som kabriolet.

Andre generasjon av nye BMW-eide Mini kom for snaut to år siden. Første generasjon kom i 2001 og en kabrioletversjon av denne i 2005. Siden dagens Mini, generasjon to, kom som vanlig kombi, har kabrioleten fortsatt vært basert på første generasjon, inntil den gikk ut av produksjon for få måneder siden. Nå kommer den nye utgaven også som kabriolet. Det var på høy tid, mener mange, ettersom kombien ble fornyet for såpass lenge siden.

Nesten lik

Det er kanskje ikke så lett å se forskjellen, og vi har full forståelse for at du kanskje må gni deg litt i øynene. Men endringene er i stil med de som fant sted på den vanlige kombivarianten, altså svært subtile.

Forbedringer

 Foto: Mini
Foto: Mini Vis mer


Viktigere er kanskje det som har skjedd på den tekniske siden, først og fremst i form av nye motorer, lavere forbruk og litt endringer på chassiset. Taket skal også være bedre støyisolert, et punkt hvor den forrige utgaven hadde et forbedringspotensial. Dessuten er det tre sekunder raskere, og opp- og nedfelling tar nå 15 sekunder. Fortsatt finnes det en slags soltak-funksjon som tillater deg å åpne den fremste delen av taket i opptil 120 kilometer i timen. Skal du felle ned hele taket, må du holde deg under 30 kilometer i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To motorer

To bensinmotorer er tilgjengelige, en 1,6-liter med eller uten turbo. Sugemotoren har 120 hester og 160 newtonmeter, mens turbomotoren har 175 hester og 240 newtonmeter. Begge motorene har vi gode erfaringer med og imponerer ikke minst med svært gode forbrukstall. Vanlige Cooper bruker 0,57 liter per mil og slipper ut 137 gram. Cooper S trenger 0,64 liter og 153 gram.

 Foto: Mini
Foto: Mini Vis mer


0-100 går på 9,8 sekunder for Cooper og 7,4 for Cooper S. Med sekstrinns automatkasse øker disse tidene til henholdsvis 11,1 og 7,7.

Mini Cooper Cabrio og Cooper S Cabrio skal vises på Detroit-utstillingen rett over nyttår. Hit til Norge kommer de en gang i mars. Prisene er ikke klare.

Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: Mini
Foto: MiniTest av Mini Cooper S Clubman.

Test av Mini Cooper D Clubman.

Test av Mini Cooper D.

Test av forrige Mini Cooper S Cabrio.