Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMMEVis mer

Endelig en gladmelding

Endelig kan du betale avgiftene i kassen.

Mange har sikkert gjort bommerten flere ganger, inkludert meg selv. Enten du har solgt en bil, kjøpt en bil, eller av annen grunn har reist i et ærend til en trafikkstasjon, så stopper det hele opp når det kommer til betalingen. Og bare det å komme så langt kan fort vekk ta et par timer.

For selv om du har stått og sett på betalingsautomaten, så har du ikke fått lov å betale omregistreringsavgiften. Du måtte nemlig betale i banken først.

Nå er imidlertid den tungvinte ordningen over:
Fra og med 5. desember kan du altså betale omregistreringsavgift, vektårsavgift og årsavgift på alle landets trafikkstasjoner.

Dette er papirene du IKKE må oppbevare i bilen.

Lettere for alle

På landsbasis er det ikke snakk om få irriterte som har forlatt en trafikkstasjon i sinne etter å ha tatt seg en time fri fra jobben. Gjennom et år er det ca. 600.000 omregistreringer som finner sted, men nå lar det hele seg ordne til alles beste. Det har antagelig heller ikke vært hyggelig å sitte på innsiden av skranken bestandig, når kundene kommer med papirene i orden, og pengene klare.

Finn ut mer om din egen bil.

Forskjellige mottakere

Årsavgiften er bare noe av det du nå kan betale på trafikkstasjonen. Foto: Statens vegvesen
Årsavgiften er bare noe av det du nå kan betale på trafikkstasjonen. Foto: Statens vegvesen Vis mer


Hovedutfordringen har vært at noen avgifter kreves inn av Statens vegvesen, mens andre avgifter skal stiles til Tollvesenet. Sistnevnte har til nå altså ikke kunnet betales på en trafikkstasjon. Nå er problemet løst. – Vi skjønner godt at mange har ergret seg over den tungvinte omregistreringsjobben, sier avdelingsdirektør Kari Aamodt i Statens vegvesen, Vegdirektoratet. Hun legger til at det er omregistreringsavgift, skyldig årsavgift, og vektårsavgift som berøres av den nye ordningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er bilavgiftene i 2011