Endelig dieselmotor i Subaru

Presidenten i Subaru avslørte den store hemmeligheten nylig. Subaru har jobbet med en dieselmotor i fem år, men først om to år er den på markedet i Europa.

Presidenten i Subaru, Takenaka, avslørte brått og plutselig på en pressekonferansse 28. februar at Subaru er godt i gang med en dieselmotor. De har jobbet med motoren i fem år, men den er dessverre ikke riktig klar for salg. Motoren er heller ikke utstilt i noen bil på utstillingen i Geneve. Det er den europeiske etterspørslen som har gjort at Subaru har utviklet en dieselmotor for dette markedet.

Bokser

I likhet med de fleste andre motorene til Subaru er den nye dieselmotoren også en boksermotor. En boksermotor er verken en rekke eller V, men en "flat" motor hvor stemplene slår mot hverandre i en 180-graders vinkel. Bilene som Subaru planlegger motoren til har boksermotorer fra før og det måtte bli det på dieselsiden også.

Ytelsene er omtrent fastsatt og effekten er beregnet å bli rundt 160 hestekrefter fra et salgvolum på to liter. Dreiemomentet blir 350 newtonmeter. Den første bilen som får denne motoren er Subaru Outback. Senere vil også Legacy, Forester og Impreza bli utstyrt med denne motoren. Mye tyder på at det vil komme andre effektvarianter også.

Det første glimtet av motoren vil vi få ved årsskiftet 2007/08.

Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer