Utvilsomt et Volkswagen-interiør... Foto: VW
Utvilsomt et Volkswagen-interiør... Foto: VWVis mer

Enda en ny Volkswagen

Jetta er en undervurdert modell - nå kommer den i større utgave.

Volkswagen Jetta er ikke en bil vi ser særlig mange av her i landet, men bilen har faktisk vært en salgssuksess for Volkswagen. 9,6 millioner enheter er solgt av modellserien verden over siden bilen ble lansert for første gang i 1979. Modellen har slått spesielt godt an i USA. Volkswagen viste oss i dag den versjonen som kommer til Europa.

Større

Nye Volkswagen Jetta har fått en design som gjør at den utseendemessig glir naturlig inn i Volkswagenfamilien, i likhet med nye VW Passat, som vi nylig testkjørte. med blant annet mørke frontlykter og grill i sort pianolakk. Bilen har strukket seg i lengden siden forrige modell og måler nå 464 centimeter. Akselavstanden har økt med 7 centimeter sammenlignet med forrige generasjon Jetta. Dette gir seg utslag i større plass og, ifølge Volkswagen, høyere komfort. Nye Volkswagen Jetta plasser seg således i pris og størrelse mellom Golf (Les vår test av Volkswagen Golf her),og Passat .

Moderne motorer

Nye Volkswagen Jetta kommer med de nyere motorene vi har hatt anledning til å kjøre i andre modeller fra Volkswagen. Alternativene er en 1.4 TSI motor med 122 hestekrefter, 1.6 TDI eller 2.0 TDI dieselmotorer med 105 og 140 hestekrefter. De sistnevnte kommer med common rail og BlueMotion-teknologi. 7-trinns DSG (dobbeltkløtsj)-girkasser følger med som et alternativ til alle motorene. 1,6 TDI motoren med BlueMotion-teknologi er den mest nøysomme og drivstofforbruket oppgis til 0,42 liter per mil og CO2-utslippet til 109 gram per km.

Som standardutstyr får nye Volkswagen Jetta blant annet med DAB-integrasjon, konstantfartsholder, parkeringssensorer, sportsratt i skinn og bakkestartassistent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volkswagen Jetta lanseres i Norge i april. Prisene vil være klare i begynnelsen av 2011.

Les vår test av dagens Volkswagen Jetta her.

Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honora
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honora
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honora
Foto: VW
Foto: VW
Utvilsomt et Volkswagen-interiør... Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honora