Enda dyrere å bryte trafikk-lover

Det blir dyrere å være lovbryter på veien. De fleste satsene øker og selv mindre brudd på vegtrafikkloven vil svi kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Enda dyrere å bryte trafikk-lover

Enda dyrere å bryte trafikk-lover

  1. Her finner du hovedtrekk fra "prislisten"


Det generelle nivået på bøter og forelegg for brudd på vegtrafikklovgivningen skal økes fra 1. januar 2003. Økningen er et ledd i arbeidet for økt trafikksikkerhet. Endringen i forskrift om forenklet forelegg i vegtrafikksaker ble vedtatt i statsråd fredag den 6. desember.

- Ved økningen i bøtesatsene har regjeringen lagt vekt på at endringene skal gi en størst mulig trafikksikkerhetsmessig effekt. Forenklet forelegg er ett av politiets sanksjonsmidler, og det er viktig at bøtesatsene i størst mulig grad virker forebyggende, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Satsene for forenklet forelegg ble sist endret 1. januar 2000. De økte satsene som trer i kraft ved årsskiftet er utarbeidet i samarbeid med Statens vegvesen og Politidirektoratet.

- Bøter og gebyrer er ett av flere virkemidler for å gjøre trafikken enda tryggere. I tillegg kommer opplæring, informasjonstiltak, utbygging og vedlikehold på vegene og kontroll av kjøretøy og trafikk. Innføringen av ordningen med prikkbelastning på førerkort, fra seinest 1. januar 2004, vil bidra ytterligere til å øke trafikksikkerheten, sier samferdselsministeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!