En slags Porsche Cayenne

Legg en Cayenne på litt hard vask, og du blir sittende igjen med en Macan. Bilen kommer utpå nyåret.

Porsche har krympet Cayenne ned til en Macan. Bilen vises offentlig for første gang i november.  Foto: Automedia
Porsche har krympet Cayenne ned til en Macan. Bilen vises offentlig for første gang i november. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche tjener penger som gress om dagen. Omstruktureringen fra kun å belage seg på et liv med 911 har gitt frukter. Derfor tjener de også enda mer på 911, og det fra et selskap som var nær undergangen for bare noen år siden.

Porsche lager i tillegg bedre biler enn noen gang. Nye 911, nye Boxster og nye Cayman er alle biler man nær sagt er villig til å kappe av seg armen for.

Nå kommer det nok et bidrag, som også denne er ventet å gi mer penger i bingen til Dr. Wolfgang Porsche og Co.

Se - en Macan

For en tid tilbake kjørte vi gjennom Tyskland, og passerte da en Porsche Cayenne – bare mindre.

- Der er den nye Macan, utbrøt jeg, hvorpå selskapet mente det var en Cayenne, bare mindre.

Dette viste seg å være riktig. Bilen var en Macan, en mindre utgave av Cayenne. Antagelig unnlot Porsche den gang å kamuflere bilen fordi den er så lik at få ville legge merke til den. Det beviser også bildene vi nå har fått av en nær ukamuflert utgave av Macan.

Se flere bilder av Porsche Macan:


Lånt fra Audi

Plattformen er lånt fra Audi Q5 og den kommende Q6. Vi må derimot forvente at Porsche Macan blir tillagt litt av det Audi Q5 mangler, hva nå det skulle være. Konsernet har holdningen om at Skoda, VW, Audi og Porsche gjerne kan ha relativt like biler, men de skal gå i trappetrinn - med god nok avstand fra hverandre, så kundene ikke veier den ene opp mot den andre. Dette skal også gjenspeiles på prisen, naturligvis.

Her er VW's kommende bidrag i samme klasse

Både store og små

Av motoriseringer er det også ventet at Macan kan få motorer fra Audi i de mindre konfigurasjonene, og at Porsche tar over og strør litt tryllestøv over de heftigste modellene. Macan skal dessuten bli den første bilen fra Porsche med en firesylindret motor, siden 968 ble faset ut i 1995.

Ikke veldig forskjellig

En ting er bildene, men designen sies fra Porsche-hold å inneholde et snev av coupé-linjer. Den har en større sentergrill i forhold til proporsjonene enn Cayman, og den har lenger overheng. De ytre målene er ikke veldig forskjellig fra storebror, men mye av differensieringen vil ligge i motoriseringen, og ikke minst prisene.

I november skal bilen vises for verden, fra bilmessen i Los Angeles.

LES ALT OM PORSCHE HER

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer