En mulig bestselger!

Mazda CX-3 er nettopp vist på bilutstillingen i Los Angeles. Den norske importøren lover at norske SUV-kunder har noe stort å se fram til.

<b>JAPANER I SOLNEDGANG:</b> Bildene ser lovende ut, vi gleder oss til å fortelle hvordan den er å kjøre. Foto: MAZDA
JAPANER I SOLNEDGANG: Bildene ser lovende ut, vi gleder oss til å fortelle hvordan den er å kjøre. Foto: MAZDA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mazda har den senere tid utmerket seg som den japanske produsenten som utvikler seg mest dynamisk med gjennomtenkt kontinuerlig forbedring. Og det har betalt seg:

Storebror Mazda CX-5 har solgt eventyrlig bra i Norge, nye Mazda 3 har tatt av i kompaktklassen, Mazda 2 fikk nylig våre lovord i test og snart kommer endelig lillebroren til den nevnte favoritt-SUV-en CX-5, slik Dinside kunne fortelle tidligere.

Nyeste teknologi

CX-3 blir den femte modellen i rekken som lanseres med Mazdas effektivitetsteknologi, som de kaller SKYACTIV. Det betyr at hver detalj av bilen er konstruert med tanke på høyest mulig effektivitet for blant annet å spare forbruk og utslipp.

Nykommeren er vente til Norge neste sommer/høst.

Se flere bilder i bildeserien:

NYTT INTERIØR: CX-3 følger opp interiørdesignet fra Mazda2. Foto: MAZDA
FORVENTNIGSFULLE: Både importør og Mazda-forhandlerne har stor tro på nykommeren. Foto: MAZDA
PÅ ALLE FIRE: Vil du ikke ha firehjulstrekk, får du også CX-3 med forhjulstrekk. Foto: MAZDA
I VINDEN: SUV er den biltypen med sterkest salgsvekst. Foto: MAZDA
LYSENDE FRAMTID: Markedet etterspør kompakt-SUV, og nå kan endelig også Mazda snart tilby det. Foto: MAZDA
3 MOTORER: Nykommeren får tre motoralternativer. Foto: MAZDA


Forventningsfulle

- Dette er en bil vi har stor tro på, sier Karianne Westby administrerende direktør i Mazda Norge til Dinside. Alle segmenter går i retning av SUV, og slik denne bilen ser ut og er bygget, tror vi det blir en veldig bra bil. Forhandlerne har allerede sett skallet av bilen, og deres tilbakemeldinger gjør at vi er veldig positive og spente, sier Westby.

Mazda CX-3 blir bygget på samme plattform som Mazda2, som Dinside nylig prøvekjørte. Nykommeren får tre ulike motoralternativer. To ulike 2-liters bensinmotorer og en helt ny 1,5-liters dieselmotor. Kundene kan også velge mellom for- eller firehjulstrekk, manuelt- eller automatgir. Firehjulstrekksystemet skal for øvrig være av en helt ny generasjon.

Lover avanserte systemer

Ellers skal bilen leveres med det nye interiørkonseptet som er vist i Mazda2, sikkerhetssystemet i-Activesense og stor infotainmentpakke - det såkalte MZD-Connect in-car connectivity system.

CX-3 vil gå i skarp konkurranse med attraktive kompakte SUV-er som Mitsubishi ASX, Opel Mokka og den kommende Honda HR-V.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!