En MIG for veien

Gemballa vil bevise at han kan mer enn Porsche ...

 Foto: Gemballa
Foto: Gemballa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uwe Gemballa er en gjenganger i våre tuning- og superbil-spalter. Vanligvis er det oppgraderte Porsche-modeller det dreier seg om, men Gemballa kan også andre merker - noe han beviser her.

Modellen heter MIG-U1 og er basert på en Ferrari - og ikke noen hvilken som helst Ferrari. Det er selveste Enzo som har vært i støpeskjeen, om man kan kalle det det. Forbedringene har som mål å gjøre bilen enda raskere enn originalen.

Effektiv aerodynamikk

For å få til det har Gemballa i hovedsak tatt en del aerodynamiske grep; den nye "leppa" i fronten skal gi 35 kilo øket marktrykk i front, mens en spesialdesignet bakvinge med adaptive flaps skal sørge for 85 tilleggskilo mot veien på bakakselen. For øvrig er hele karosseriet utstyrt med aerodynamisk tilbehør som skal optimisere bilens evne til å nyttiggjøre seg den rå kraften fra motoren. Alle elementer er laget i høyresistent karbonfiber. Totalt er MIGen 10 centimeter bredere enn den originale Ferrari Enzo.

700 hk

Gemballa har ikke nøyd seg med dette. Også motoren har vært gjenstand for nennsom behandling. Seksliters-V12-motoren er skremt opp i 700 hestekrefter takket være justering av motorstyring og eksossystem. Ventileringskapasitet er øket og luftstrømmer optimisert.

Uopphengt vekt er også redusert. De spesialsmidde Gemballa GTR Racing-lettmetallfelgene sørger for en 16-kilos vektreduksjon på hvert hjul. MIG-U1 er utstyrt med 265/35-19-dekk foran og 335/30-20 bak.

Foto: Gemballa
Foto: Gemballa
Foto: Gemballa


Luksus

Gemballa MIG-U1 er ikke en minimalistisk og rendyrket sportsbil; den har også mer enn et snev av luksusbetoning. Skinninteriøret er ev en eksklusiv type og dekker alle interiørkomponentene. Bilen er også utstyrt med et eksklusivt informasjons- og underholdningssystem med berøringsskjerm, DVD-veksler, navigasjon, 950 watts forsterker og tilkobling til mediespiller.

Gemballa MIG-U1 skal ifølge produsenten bygges i 25 eksemplarer og hver bil får de individuelle spesifikasjoner som er ønsket av kjøperen.