En høyst spesiell Subaru

En herre ved navn Ian McElroy har designet dette futuristiske konseptet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McElroy håper å få satt maskinen i produksjon i begrenset skala.

Boksermotorer er velkjente i motorsykkelverdenen; både BMW og Honda benytter seg av denne teknologien som begrenser vibrasjoner og gir lavere tyngdepunkt.

Ian McElroy syntes derfor det var naturlig å ta utgangspunkt i en boksermotor fra Subaru - da han skulle designe sin egen super-MC. Det dreier seg om motoren man finner i Impreza WRX.

230 hk

Det dreier seg om en turboladet boksermotor med fire sylindre og 2,5 liter slagvolum. I tillegg til turboladingen sørger variable ventiltider for god fyllingsgrad. Resultatet er 230 hestekrefter ved 5.200 omdreininger. Dreiemomentet er 320 newtonmeter ved 2.800 omdreininger.

Solidworks

For å designe motorsykkelen sin benyttet MElroy seg av ressurser på nettet og lærte seg CAD-programmet Solidworks. Resultatet ser du på disse bildene, og vi må si det virker ganske overbevisende om enn temmelig sært. Bortsett fra motoren er mange elementer hentet fra andre merker: Aksel bak er en del fra Datsun 280Z, navene foran er fra en GM-bil fra 80-tallet, girkasse fra en Mitsubishi-firehjulstrekker, demper bak fra Buell...


For de som vil vite mer forteller McElroy mer her på Flick'r.