Foto: VW
Foto: VWVis mer

En familiefavoritt fornyes

Caravelle og Multivan får nye motorer, dobbeltkløtsjgirkasse og oppdatert utseende.

For de med de virkelig store transportbehovene kommer til og med store flerbruksbiler som Ford Galaxy, Renault Grand Espace, Dodge Journey - ja selv gedigne Chrysler Grand Voyager, til kort. Da er det den gode, gamle minibussen som gjelder - derivert fra romslige varebiler i mellomklassen.

Caravelle-dominans

Både Mercedes (Vito/Viano), Peugeot (Expert Tepee) og noen andre tilbyr slike plasskonger, men det er VWs Caravelle og Multivan (personbilutgavene av Transporter)som dominerer markedet. Hittil i år har imidlertid salget av Transporter-bussene falt ganske kraftig og det passer nok bra at det kommer en fornyelse nå.

Oppdatert utseende

Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW

Denne introduseres i forbindelse med bilutstillingen i Frankfurt som åpner for publikum den 17. september. Når det gjelder bilenes ytre er det nye sidespeil og en oppdatert front som er mest iøynefallende. Fronten gjør nå Transporteren mer integrert i familien med lykt- og grilldesign mer like de vi nå finner på modeller som Golf, Polo og Scirocco. Dessuten får personbilvariantene nye hekklykter og kromlist langs siden.

Nye motorer

Viktigere er imidlertid de grep som er tatt på motorsiden. Fire nye versjoner med commonrail turbodieselmotoren med to liter slagvolum dukker opp. Totalt hevder Volswagen at dette har medført en reduksjon på cirka 10 prosent av forbruk og utslipp. Effektvariantene blir de følgende: 84 hk/220 Nm, 102 hk/250 Nm, 140 hk/340 Nm og 180 hk/400. Siste generasjon ESP (antiskrens) med bakkestart-assistent blir standard i alle versjoner av Volkswagen Transporter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DSG og 4x4

Syvtrinns DSG dobbeltkløtsjgirkasse blir også introdusert, og for første gang kan DSG-kassen kombineres med VWs firehjulsdrift 4Motion. Vi tipper at det som vil fremstå som familiebussenes Rolls-Royce, Multivan-utgaven med 180 hestekrefter, DSG og firehjulsdrift vil koste ikke så veldig langt fra en million kroner - men da har man også med det ultimate når det gjelder familietransport å gjøre...

  • Les vår test av dagens Multivan her