En sjåfør på vei til Belgia ble stoppet av tysk politi med denne kreative lasten. Foto: Tysk politi
En sjåfør på vei til Belgia ble stoppet av tysk politi med denne kreative lasten. Foto: Tysk politi Vis mer

En bilstabel som ikke fikk kjøre videre

Mange gjorde nok store øyne langs tyske veier da de så denne ekvipasjen.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke ble en 47 år gammel polsk sjåfør på vei til Belgia stoppet av politiet i Krefeld, Tyskland, med en noe kreativ last på planet. Ifølge en pressemelding fra politiet hadde han på en Iveco lastebil tatt med seg en hel stabel kjøretøy - bokstavelig talt.

Ikke nok med at han på planet hadde lastet nok en lastebil. På den bilens lasteplan sto ytterligere en mindre lastebil, og øverst tronet en Mercedes personbil.

I dette tilfellet tilfredsstilte ikke lasten kravene til sikring, og sjåføren fikk forbud mot å reise videre.

Ypperlig verktøy: Hvor tung kan hengeren være?

Ikke bare lastebil-førere

Det er ikke bare såkalt profesjonelle førere som kan bli litt vel kreative. Privatpersoner som en sjelden gang skal ta frem hengeren, kan også bli litt i overkant lasteivrige. DinSide har tidligere formidlet advarsler om å laste for mye og løssluppent. Mange har verken peiling på å kjøre med tilhenger eller på å laste den riktig.

– Slik kjøring er de færreste av oss opplært til. Folk har problemer både med å manøvrere hengeren og å laste den riktig, sa konsulent Leif N. Olsen i KNA, Kongelig Norsk Automobilklub for halvannet år sidden.

Les også: Her er Tollvesenets nye våpen mot smugling

– Det var litt av en transport!

Denne hengerlasten ble observert på Sørvestlandet i fjor, og var nok ikke helt etter forskriften, selv om lasten ser ut til å være sikret med bånd.

– Det var litt av en transport! Dette er heldigvis ikke noe vi ser hver dag, sier Tov Svalastog, politiinspektør i UP til DinSide, og bekrefter at de ville stoppet sjåføren dersom de hadde sett ham eller henne langs veien.

SE MER: Slik skal du ikke laste hengeren


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer