En av Norges billigste blir ny

Kias minste og billigste bil, Picanto, vokser, får nytt utseende og oppgradert interiør.

Picanto er en av Norges desidert billigste biler. Med en startpris på 119.900 kroner er det kun Peugeot 107 som er billigere med en margin på fattige seks hundrelapper. I fjor ble den solgt i 219 eksemplarer, et akseptabelt tall sett i forhold til konkurrentene og med tanke på at nordmenn generelt er ikke for glade i de minste småbilene.

Tre stjerner

Den forrige Kia Picanto led først og fremst under et litt anonymt utseende og middelmådig sikkerhetsnivå (3 stjerner i Euro Ncap). Siden det i denne omgang bare en snakk om en midtlivsoppdatering, eller en såkalt facelift, må du fortsatt regne med at flere av konkurrentene er sikrere. Fire stjerner er fortsatt standarden i den minste bilklassen. Bare Renault Modus har klart å kapre alle fem.

Rundere

En av Norges billigste blir ny

En av Norges billigste blir ny

  1. Stort bilde


Utseendet er imidlertid oppgradert og takket være litt større og rundere støtfangere foran og bak har totaltlengden vokst med fire cenitmeter og lander på 353 totalt. For øvrig er hele fronten redesignet og lyktene er nye både foran og bak. Resultatet er at bilen ser både blidere og mer karismatisk ut.

MP3

Innvendig har man også gjort ganske omfattende endringer med nye instrumenter og bedre materialer. Tilkobling av stereoanlegget til MP3-spiller er også mulig. I tillegg lover Kia at styringen har blitt bedre, uten å presisere dette ytterligere.

Samme motorer

Motorutvalget forblir det samme. Det betyr tre nærmest jevnstore motorer. To bensinmotorer på 1,0 liter og 1,1 liter på henholdsvis 61 og 65 hestekrefter utgjør de billigste variantene. Sistnevnte kan kombineres med automatgir. I tillegg finnes det en 1,1-liters dieselmotor på 75 hester. Ryktene går imidlertid om nok en bensinversjon på 1,4 liter, noe som burde gi god fart på den lille og lette bilen.

Kia Picanto blir tilgjengelig i fem nye farger, totalt ni. Salget her til lands begynner mot slutten av høsten. Eventuelle prisendringer er ikke offisielle.

  • Stort bilde finner du her.
  • Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder