En av disse blir Årets Bil 2016

35 kandidater er blitt til syv i den europeiske kåringen, som igjen skal bli til én.

<b>FJORÅRETS VINNER:</b> VW Passat vant tittelen Årets Bil 2015. Nå er det duket for årets vinner.  Foto: JAMIESON POTHECARY
FJORÅRETS VINNER: VW Passat vant tittelen Årets Bil 2015. Nå er det duket for årets vinner. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den europeiske kåringen av Årets Bil 2016 finner sted på bilutstillingen i Genéve, første uken i mars.

Et antall på totalt 35 bilmodeller var med fra start. Disse ble samlet til et arrangement i Danmark, hvor juryen testet alle modellene, og stemte frem syv biler som får være med til finalen.

De syv finalistene er nå kjent, og spenningen stiger med tanke på hvem som til slutt står igjen med tittelen Årets Bil 2016.

For 2015 var det VW Passat som trakk det lengste strådet, med Citroën C4 Cactus på andreplass, og Mercedes-Benz C-klasse på tredje.

Det er nå fjerde gang den europeiske kåringen av Årets Bil blir offentliggjort i under Genéve Motor Show. Kåringen finner sted tre dager før den offisielle åpningen av messen.

Årets Bil 2016 i Norge: Volvo XC90

Bredt dommerpanel

58 motorjournalister fra hele Europa er med i juryen, og Rune Korsvoll fra NAF og bladet Motor er den norske representanten.

NORSK REPRESENTANT: Rune Korsvoll fra NAF og bladet Motor forteller at årets kåring ikke er enkel.  Foto: Fred Magne Skillebæk
NORSK REPRESENTANT: Rune Korsvoll fra NAF og bladet Motor forteller at årets kåring ikke er enkel. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Innad i juryen er det et streng regime, og hvert jurymedlem stemmer hver for seg, etter at hvert testarrangement er over. Resultatet blir ikke engang kjent for juryen før siste dag.

All votering skal begrunnes grundig for hver enkelt bil, og hvert jurymedlem har samlet 25 poeng å fordele på sine respektive valg. Opptellingen og summering av poengene gjøres først samme dag som den endelige vinneren blir kåret.

- I år er det ingen selvskreven vinner, ettersom ingen av kandidatene skiller seg nevneverdig ut med innovative løsninger eller nyvinninger, forteller Rune Korsvoll.

Her ser du de sju kandidatene til Årets Bil 2016. Du kan trykke på hvert bilde for mer informasjon

Audi A4

 Foto: AUDI
Foto: AUDI Vis mer


BMW 7-serie

 Foto: KNUT MOBERG
Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Jaguar XE

 Foto: Jamieson Pothecary
Foto: Jamieson Pothecary Vis mer


Mazda MX-5

 Foto: MAZDA
Foto: MAZDA Vis mer


Opel Astra

 Foto: OPEL
Foto: OPEL Vis mer


Skoda Superb

 Foto: SKODA
Foto: SKODA Vis mer


Volvo XC90

 Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!