Foto: Alexis Georgeson
Foto: Alexis Georgeson Vis mer

Elon Musk: - Ikke mulig å kjøre tom for strøm

I så tilfelle er det med hensikt, legger han til.

Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse i ettermiddag forklarte Elon Musk en hel verden hvordan han skal fjerne rekkeviddeangsten til både kommende og allerede eksisterende kunder av Tesla Model S.

- Det skal ikke være mulig å gå tom for strøm, så sant du ikke gjør det med hensikt, fortalte Musk.

Løsningen ligger i en ny programvareoppdatering, versjon 6.2. Denne oppdateringen sørger for at bilen kommuniserer med hver enkelt hurtiglader, og dersom du er i ferd med å gå tom for strøm, så sender bilen deg ved hjelp av navigasjonssystemet til nærmeste hurtiglader.

Vi har testet råskinnet med firehjulsdrift

Systemet tar hensyn til forhold som vind, høydemeter og andre vær og føreforhold. I tillegg gir den deg råd i forhold til bruk av strømkrevende utstyr som klimaanlegg, stereosystem og annet utstyr som krever energi.

Skulle en superlader være ute av funksjon, så dirigeres du videre til en som er operativ.

Rekkevidden er god nok

<strong><b>LØSNINGEN:</strong></b> Det er i navigasjonssystemet mye av løsningen ligger.  Foto: TESLA
LØSNINGEN: Det er i navigasjonssystemet mye av løsningen ligger. Foto: TESLA Vis mer


Det er faktisk ikke rekkevidden i seg selv det står om, forteller Musk, som mener at den allerede er god nok, og han begrunner det.

- Den bilen vi i dag har med lengst rekkevidde kan kjøre 49 mil med en hastighet på nesten 90 km/t, forteller Musk videre, og legger til at dersom det er snakk om kjøring i urbane strøk, så kan man holde på i opp mot ti timer.

Er Model S sikker nok?

Flere aktive hjelpesystemer

Elon Musk avslører også at Tesla er i ferd med å rulle ut flere aktive hjelpe- og sikkerhetssystemer.

- Vi er for tiden midt i en testfase for førerløse biler. En Model S kan nå kjøre helt fra Seattle til San Francisco, uten at føreren trenger å røre rattet.

Dette er et system som skal innføres for motorveier og andre større veier. Systemet skal også virke i lav fart på privat grunn. Der skal det til og med være mulig å kalle på bilen ved hjelp av en applikasjon på telefonen.

Står den parkert, og du vil ut og kjøre, så er det bare å be bilen komme til døra. Når du kommer hjem, så kjører du til døra for deretter å gi bilen beskjed om å parkere seg selv.

Dette er funksjoner som er ferdige, men som er i en testfase, avslutter Elon Musk på en telefonkonferanse fra USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer