Elegant Hyundai på vei

Nye Hyundai Sonata fremstår som den reneste designrevolusjon sammenlignet med dagens utgave.

ELEGANT: Nye Sonata har elegante linjer og er en revolusjon sammenlignet med dagens utgave. Vi innbiller oss at Hyundai har hentet inspirasjon både fra Audi A6 og Volkswagen Phaeton.
ELEGANT: Nye Sonata har elegante linjer og er en revolusjon sammenlignet med dagens utgave. Vi innbiller oss at Hyundai har hentet inspirasjon både fra Audi A6 og Volkswagen Phaeton. Vis mer

Elegant Hyundai på vei

  1. Fotoalbum

Hva mener du?

Har Hyundai blitt et
respektabelt bilmerke? (Avsluttet)
Ja(57%) 565
Nei(43%) 419
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Man kan sikkert si mye pent om dagens Hyundai Sonata, som kom på markedet så sent som i 2001. De fleste vil imidlertid være enig i at bilen ikke fremstår som spesielt vakker.

Raskt modellskifte

Mens de fleste bilmodeller lever mellom seks og åtte år, ser det ut til at Sonata må nøye seg med fire. Nye Hyundai Sonata skal ifølge Hyundai-importøren vises på Paris-utstillingen i september og skal lanseres i Korea i løpet av de nærmeste ukene. Ifølge samme importør tar det vanligvis omlag et halvår fra Korea-lansering til Europa-lansering, noe som betyr at vi sannsynligvis vil få stifte bekjentskap med nye Sonata i løpet av neste år.

Mange nye modeller

Hyundai har de siste årene lansert en lang rekke nye modeller, hvorav flere har fått positive mottakelser både i Asia, USA og Europa. I 2000 kom den store firehjulstrekkeren Santa Fe og i 2001 kom fleksibilen Matrix. Året etter kom den enda større firehjulstrekkeren Terracan, småbilen Getz og sportsbilen Coupé. I disse dager lanseres RAV4-utfodreren Tucson.

Luksusmerke på gang?

Elegant Hyundai på vei


Hyundai har i tillegg gjort det svært godt i flere amerikanske kvalitetsundersøkelser. Selvtilliten er derfor høy og det verserer nå rykter om at Hyundai planlegger å introdusere et eget luksusmerke. Toyota og Nissan har gjort stor suksess i USA med luksusmerkene Lexus og Infiniti.

I dag: Fra 300.000 kr

Elegant Hyundai på vei


Dagens Hyundai Sonata er 475 centimeter lang og 182 centimeter bred og koster 300.000 kroner med 2,0-liters motor. I andre land er Sonata også tilgjengelig med en 2,7-liters V6-motor som yter 178 hestekrefter.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder