Eksotiske BMW-modeller fremover

I de nærmeste årene forventer vi en rekke nyheter fra BMW. Noen av dem plukker opp gamle navn, mens andre er helt nye konsepter.

X6. Bildet er manipulert.
X6. Bildet er manipulert. Vis mer

Eksotiske BMW-modeller fremover

  1. Store bilder
Z8. Bildet er manipulert.
Z8. Bildet er manipulert. Vis mer
V5. Bildet er manipulert.
V5. Bildet er manipulert. Vis mer


BMW jobber på spreng med å lansere nye modeller, og i tiden fremover kan vi forvente en rekke nye konsepter fra München.

X6

Denne bilen har vi har hørt mye om, og er også den vi er mest spent på å se. Mest sannsynlig blir denne modellen bygget på samme plattform som den nye X5, men vil få et mer kupélignende karosseri med enten to eller fire dører. Blir denne bilen en realitet, og hvis den etter hvert også får noen konkurrenter, blir dette en ny klasse for en type kupésuver. BMW X6 regnes for bli en gatebil, og ikke en terrengbil, selv om den vil være høy og selvsagt ha firehjulsdrift.

Z8

Det ryktes også at BMW vil ta opp igjen Z8-navnet for å kunne tilby en stor toseters roadster. Siden forrige Z8 ikke slo fullt så godt an med sitt 507 retrolook, vil en ny Z8 mest sannsynlig bli mer på linje med resten av dagens Z-serie. Det vil si setene helt bak ved bakhjulene og et langt panser som sikrer mulighet for optimal plassering av den tisylindrete motoren.

Firedørs kupé

Dette er en kommende klasse ledet an av Mercedes. CLS har allerede vært på banen en tid og konkurrentene kjemper nå om å ta dem igjen. Aston Martin har vist Rapide, vi har vist spionbilder av Porsche Panamera og Audi jobber også med noe i denne klassen. Vi vet bare ikke hva den annonserte A5 blir til. Mercedes har plassert CLS mellom E- og S-klasse og vi regner med at BMW vil plassere sin modell mellom 5- og 7-serie. Hva den eventuelt skal hete, vet vi ikke. 6-serie er jo opptatt.

V5 og V3

Det knytter seg mye forvirring til om BMW vil forsøke seg med en syvseters flerbruksbil. Det dukker opp ny villedende informasjon til stadighet, men vi regner med at inspirasjonen fra Mercedes er til stede her også. R-klasse er nok en bil BMW bør ta opp konkurransen med for eksempel på det amerikanske markedet. Det spekuleres i om den skal hete V5 og at det til og med skal komme en mindre modells om heter V3.

M3

Vi tar med noen skisser på M3 og M3 kabriolet også. Denne bilen ventes om ikke lenge og en visning på bilutstillingen i Detroit rett over nyttår, eller i Geneve til våren er forholdsvis sikkert. Motoren skal være en V8er med drøyt 400 hestekrefter og den blir nok også utstyrt med SMG-girkasse. Vi regner med at den vil få mange kjente M-kjennetegn med den trefargede logoen plassert rundt omkring og to runde blanke eksosrør på hver side bak.

Store bilder av mulige BMW-modeller finner du her.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder