Eksklusivt fra Lamborghini

Lamborghini Gallardo SE er en ny og raskere versjon av dagens Gallardo, som har utviklet seg til å bli en svært viktig modell for Audis italienske datterselskap. Samtidig som det blir klart at roadster-utgaven (se lenke) som ble vist som konsept i vinter, kommer i produksjon, kommer her en spesialutgave begrenset til 250 eksemplarer.

Eksklusivt fra Lamborghini

Eksklusivt fra Lamborghini

  1. Store bilder
Eksklusivt fra Lamborghini


Produsenten fra Sant'Agata vil nå tilfredsstille de kundene som syntes Murciélago er for ekstrem, men som vil ha en liten "pluss" i forhold til den "ordinære" Gallardo, den noe mer kompakte men særs effektive sportsbilen som kom på markedet for to år siden. Som sin søskenmodell kommer SE med firehjulsdrift.

Begrenset antall

Derfor kommer nå Gallardo SE, en mer eksklusiv "Special Edition", som skal produseres i kun 250 eksemplarer. Det mest iøynefallende ved den er lakkeringen i to farger. Eksemplaret på bildet er i gult og sort, men andre kombinasjoner, med gråtoner, hvitt, oransje eller grønt, kan fås. Når det gjelder det ytre er også felgene helt spesielle på SE, og baklyktene er tonet. Av andre spesielle trekk ved bilen kan nevnes at også interiøret er tofarget. Et meget nyttig ekstrautstyr som tilkommer som standard på SE er ryggekameraet. Det er det nok en god del Lamborghini-piloter som har ønsket seg gjennom tidene. Videre er også sportsunderstell og Pirelli P-Zero Corsa-dekk standard på Gallardo SE.

Eksklusivt fra Lamborghini


Raskere

Gallardo SE er piggere enn standardutgaven, som forsåvidt ikke er noen sinke den heller. Ifølge Lamborghini er akselerasjonstiden fra 0-100 forbedret til 4,0 sekunder (4,2 for Gallardo) og topphastigheten øket fra 309 til 315 kilometer i timen. Dette skal være muliggjort takket være et kontrollsystem for optimalt gasspådrag og girskift gjennom alle trinn. Lamborghini kaller dette systemet "Thrust Mode" og det høres ut som noe av det samme BMW anvender under navnet "Launch Control". Selve motoren i bilen er den samme som sitter i standard Gallardo, med sine ti sylindre og 500 hestekrefter.

Hvert eksemplar av den begrensede Gallardo SE-serien får en nummerplate med sitt serienummer inngravert. Eksklusiviteten er således garantert.

  • Store bilder finner du her.
  • Concept S, som vil bli solgt som Gallardo Roadster, kan du lese om her.
  • Klikk her for vårt album med Lamborghinis viktige modeller gjennom tidene.
  • Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.