Eksklusiv mini-Mercedes

I mars 2000 kom fikk den en ansiktsløftning og i sommer kom den lange versjonen. Nå får A-klassen ny motor.

Eksklusiv mini-Mercedes
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mercedes-Benz har gitt den nye A-klassen navnet A 210 Evolution. I fjor ville ryktene ha det til at bilen ville bli døpt A 21 AMG. Hvorfor Mercedes har unnlatt å beære bilen med AMG-navnet kan vi bare spekulere i. Men faktum er i hvert fall at bilen er utstyrt med en rekke design-elementer fra AMG.

730.000 biler

Som mange av våre lesere kanskje husker, hadde A-klasse en litt uheldig start. Men det har ikke forhindret at bilen, som ble lansert i 1997, har solgt svært godt. Ifølge Mercedes-Benz har hele 730.000 bilkjøpere valgt A-klasse og også her på berget har bilen solgt godt. I fjor ble det for eksempel registrert snaue 400 nye A-klasser her i landet.

Ikke til Norge

Om salgstallene vil øke noe særlig med A 210 Evolution er imidlertid usikkert. Bilen vil nemlig bli så dyr at den norske Mercedes-importøren allerede har bestemt seg for at den ikke vil bli tatt inn til Norge. Bilen vil imidlertid bli tilgjengelig på bestilling fra mars måned.

140 hestekrefter

Hva er det som gjør at A 210 Evolution blir så dyr? Jo, for det første har bilen fått en ny 2,1-liters motor som yter 140 hestekrefter. Dette betyr høye avgifter.

For det andre er bilen svært påkostet. Blant standardutstyret finner vi for eksempel brede 205/40-dekk på 17-tommers lettmetall-felger. Forbremsene er både ventilerte og perforerte og sideskjørt er selvsagt på plass. I tillegg er blinklysene flyttet opp fra forskjermen til sidespeilene.

Skinn og Alcantara

Eksklusiv mini-Mercedes

Interiøret er også av den kostnadsdrivende typen. Blant annet er setene trukket i skinn og Alcantara. Interiør-detaljer som skinntrukkede dørhåndtak, sølvfarvede sikkerhetsbelter og sportspedaler er også med på å trekke prisen opp.

8,2 sekunder

Selv om bilen vil bli svært dyr her på berget, er det ikke dermed sagt at Mercedes-Benz vil få problemer med å finne kunder til A 210 Evolution. Det er nemlig ikke alle land som har et like høyt bilavgiftsnivå som Norge. Og i slike land kan Mercedes-Benz friste med en praktisk bybil som klarer 0-100 på respektable 8,2 sekunder. Den nye 2,1 liter store motoren skal i tillegg levere 205 Nm ved 4.000 o/min, noe som betyr at du vil slippe å jobbe altfor mye med girspaken. A 210 Evolution kommer i både kort og lang utgave.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Mercedes-nyheter
  • Her finner du våre Mercedes -tester