Foto: Suzuki
Foto: SuzukiVis mer

Eksklusiv Baleno?

Suzuki Baleno SE har utstyr for 35.000 kroner inkludert i prisen, men du slipper å betale noe for det. Det høres forlokkende ut, men hvis Suzuki virkelig hadde vært så snille burde de droppet utstyret og heller satt ned prisene.

En Baleno med bokstavkombinasjonen SE er bilen for utstyrsfreakerne. Standardutstyret omfatter blant annet klimaanlegg, elektrisk justerbare speil, fjernstyrt sentrallås og tåkelys. "Harry-faktoren" ivaretaes av full spoilerpakke med sideskjørt, treinteriør samt skinnkledd ratt og gearspak.
Trass i at utstyrspakken koster 35.000 kroner vil prisen på en SE være den samme som for en ordinær Baleno, men bilen vil kun bli tilbudt i et begrenset opplag.
Av utstyret som tilbyes er det i realiteten bare klimaanlegg, tåkelys og sentrallås som har noe for seg. Resten av utstyret har man lite eller ingen bruk for. Spoilere gikk som kjent av moten engang på åtti-tallet, og hvem ville vel kjøpt skinnratt og treinteriør til sin Baleno?
Hele kampanjen er med andre ord et gedigent markedsføringstriks, kun iverksatt for å forsøke å lokke flere kunder innenfor dørene. Bedre hadde det vært dersom utstyret ble sløyfet og prisen på bilen redusert med 35.000 kroner. Det hadde du som forbruker virkelig tjent noe på.