Eggende Wild Rubis fra Citroën

Shanghai er årets store show i det meget viktige kinesiske bilmarkedet. Det vet Citroën.

Slik ser Citroëns nyeste ut: DS Wild Rubis plasserer seg i samme klasse som BMW X3, og har klare premium-ambisjoner. Den vil få en hybrid drivlinje - stort mer vet vi ikke i skrivende stund. Foto: Citroën
Slik ser Citroëns nyeste ut: DS Wild Rubis plasserer seg i samme klasse som BMW X3, og har klare premium-ambisjoner. Den vil få en hybrid drivlinje - stort mer vet vi ikke i skrivende stund. Foto: Citroën Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en samtale vi hadde i februar med Citroën-sjefen, Frédéric Banzet, gikk det klart frem at den franske produsenten på den ene siden akter å fortsette å ha en produksjonsbase i Europa også i fremtiden, og på den andre siden innser at da går det ikke an å satse på å konkurrere globalt på kostnader/pris.

Mot premium

Da er konklusjonen klar: Mer høyverdige produkter skal gjenspeile den europeiske teknologiske og kulturelle arven og det den kan tilby globalt i dag. Da snakker vi premium, og hos Citroën betyr det i dag fortsatt og forsterket satsing på DS-linjen.

Kreativitet og rå design: Citroën anno 2010

DS i flertall

Denne ble lansert i 2009 med merkets 90-årsjubileum og har begynt å bære frukter når det gjelder image. At offensiven rettes mot Asia og Kina er en selvfølge i dag - og ikke nytt av året.

I fjor presenterte Citroën konseptbilen Numéro 9, som varsler en kommende luksussedan. I år er det SUV/Crossoverkonseptet DS Wild Rubis som presenteres.

DS5 prøvekjørt: Et smykke på hjul!

Video:


Eleganse i høysetet

Denne nyeste modellen i DS-serien etterfølger konseptbilen Numéro 9 (neuf) og produksjonsbilene DS5, DS4, DS3 og DS3 Cabrio. Det dreier seg altså denne gang om en elegant crossover-SUV som kan se ut til å gå inn i segmentet til biler som BMW X3 og Audi Q5. Det blir stadig tydeligere at Citroën er i ferd med å skifte ham i de øvre delene av sin produktlinje: Heretter er det luksus og eleganse som teller. Det er ikke tilfeldig at designen er utviklet i Paris og at bildene vi får presentert er tatt ved vinslottet Cheval Blanc i Sant-Emilion-distriktet.

Citroën DS4 prøvekjørt

Slik ser Citroëns nyeste ut: DS Wild Rubis plasserer seg i samme klasse som BMW X3, og har klare premium-ambisjoner. Den vil få en hybrid drivlinje - stort mer vet vi ikke i skrivende stund. Foto: Citroën


Voksen bil

Den rubinrøde crossoveren er inntil videre en konseptbil og den skal altså avdukes på den store Shanghai-messen som åpner om kort tid. Det er tvilsomt om de gedigne 21-tommers felgene vi ser på bildene vil være standard på produksjonsmodellen når den kommer. DS Wild Rubis er ikke så kompakt som det kan virke på bildene; den er ganske så voksen med sine 470 centimeter i lengden, en akselavstand på 290 centimeter, høyde på 159 centimeter og - spesielt imponerende - bredde på 195 centimeter. En håndfull i parkeringshuset, altså ...

Motor? Vel, annet enn at det dreier seg om en hybrid vil ikke Citroën avsløre enn så lenge. De lover at data skal offentliggjøres i forbindelse med Shanghai-messen.

Vi gleder oss til å få vite mer.

Se den kommende luksusbilen fra Citroën

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!