Egen trafikklubb for skolebarn

Skal junior begynne på skolen til høsten? Da bør du begynne trafikkopplæringen allerede nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn kjører stadig mer bil og dagens trafikkbilde har etter hvert blitt så komplisert og stressende at selv voksne har problemer med å holde følge. Situasjonen er selvsagt enda mer uoversiktlig for smårollinger, som har et svakt utviklet sidesyn og som knapt ser over et bilpanser.

Derfor er trafikkopplæring viktigere enn noensinne, noe Trygg Trafikk ønsker å gjøre noe med. Om noen få dager vil landets 60.000 seksåringer finne invitasjoner fra den nyopprettede Skolebarnas Trafikklubb i posten.

Hjelpe for foreldre

Trygg Trafikk har lang erfaring med trafikkopplæring for barn. Barnas Trafikklubb, som tar i mot medlemmer i alderen tre til seks år, ble stiftet allerede i 1966 og er fortsatt aktive. Men inntil nå har det altså manglet et tilbud for de minste skolebarna.

- Når barna begynner på skolen møter de nye utfordringer. Vi ser derfor behov for en klubb som kan hjelpe de voksne med trafikkopplæringen av barna, sier Kristin Eli Strømme, opplæringssjef i Trygg Trafikk.

Hun har i samarbeid med forfatteren Eyvind Skeie utarbeidet et læreopplegg som skal stimulere fantasien og gjøre det morsomt å lære om hvordan man bør opptre i trafikken.

248 kroner

Medlemsskap i Skolebarnas Trafikklubb koster 248 kroner i året og inkluderer to forsendelser med bøker og annet undervisningsmateriell. Klubben er åpen for alle barn i alderen seks til ti år og man kan gjerne melde seg inn selv om man allerede har fylt syv eller åtte år.

Asker og Bærum kommune har allerede bestemt seg for å subsidiere medlemskap i Skolebarnas Trafikklubb, slik at foreldre i disse kommunene slipper unna med halv pris. Det er ikke umulig at andre kommuner følger etter.

  • Her finner du Trygg Trafikk.
  • Her kan du melde junior inn i Skolebarnas Trafikklubb.
  • Relaterte artikler:

  • Her finner du stoff om barn i bil
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!