Edel og unik super-italiener

Castagna Aznom heter denne fantastiske kreasjonen fra en tradisjonsrik, men ganske konfidensiell italiensk bilprodusent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hyllest til Harley Earl, skaperen av den første, klassiske Corvette fra 1953. Et unikt stykke håndverk. Ett nytt fremstøt fra den tradisjonsrike karosserimakeren Castagna. Aznom (som blir "Monza" omvendt) er alt det og en del mer.

Seriøst

Først må det slås fast at dette er ikke tull og tøys fra en eller annen original på jakt etter PR - i hvertfall ikke bare. Castagna er nemlig et nobelt navn i bilindustrien, karosserimaker siden 1849 og utvikler av en aerodynamisk flerbruksbil så tidlig som i 1913. Vi henviser for øvrig til det vi har skrevet om bedriften tidligere (lenke nederst). Angående Aznom har det inntil nylig vært svært lite tilgjengelig informasjon

Lite tilgjengelig

image: Edel og unik super-italiener

Edel og unik super-italiener

  1. Store bilder!


Castagna sier selv at deres kreasjoner ofte er innhyllet i hemmelighet. Dette er fordi kunden ikke ønsker oppmerksomhet omkring det unike og eksklusive objektet hun er i ferd med å anskaffe (prosessen tar omtrent 8-12 måneder).

Når det gjelder Aznom er det imidlertid blitt mulig å få noe informasjon.

På Castagnas hjemmesider har det lenge versert en "teaser" som annonserer en kommende, ny sportsmodell. I skrivende stund fungerer fortsatt denne teaseren som eneste informasjonskilde for det brede publikum, men det har lyktes DinSide å få tilgang til et bredere informasjonsmateriale, hvorav de spennende bildene i fotoalbumet, som er tatt i Sesto San Giovanni i industrihistoriske omgivelser.

Supersportsbil

image: Edel og unik super-italiener


I motsetning til Castagnas forrige (offisielle) kreasjon - som var en Rolls-Royce-aktig Imperial Landaulet, snakker vi her om en helstøpt sportsbil, om enn en luksus-sportsbil. Som Castagna selv sier det: Bilen er for folk som elsker "track days" og å teste ut egne grenser. Følgende tall og data tilsier at det kan være noe i det:

- V8, 7 liter slagvolum
- 820 hestekrefter, 980 Newtonmeter
- Toppfart over 350 km/t
- 0-100: 3,2 sek. (3,4 sek med standarddekk)

image: Edel og unik super-italiener


Ikke verst, hva? Nå gjenstår det selvfølgelig å få tallene bekreftet av folk som har prøvekjørt bilen. Aznom er forøvrig ganske kompakt; riktignok er den svært bred, men lengden på 444 centimeter og høyden på lave 124 cm kombinert med lette 1.320 kilo gjør bilen til en selvfølgelig deltager i den rene sportbilklassen. Girkassen er en sekstrinns manuell.

En neve millioner

Sin tradisjon tro produserer Castagna kun unike eksemplarer på bestilling fra sine kunder. Prislisten kan sammenfattes til en linje i den konfidensielle pressemeldingen: "Denne type spesialprogram fra Castagna starter på cirka 1.000.000 Euro". Altså minimum åtte millioner kroner - pluss norske avgifter.

  • Store bilder finner du her!
  • Les om andre spennende biler fra Castagna her!

  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!