Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

E-klasse kabriolet

E-klasse kabriolet avløser CLK kabriolet.

Faste tilhengere av møkkete og kamuflerete biler, altså spionsaker, har fått med seg at Mercedes jobber med flere modeller som slekter på E-klasse. E-klasse kupé og kabriolet bygger på C-klasse, men har design, utstyr og innredning som har slektskap med ny E-klasse.

Det som er tydelig her er at E-klasse kabrioet får stoff tak og ikke sammenleggbart metalltak. Stofftaket på bildene kunne vært falskt, men hvis vi ser på karosseriskjøtene bak er det heller ingeting der som tyder på det blir metalltak på den nye kabrioleten.

Av motorer regner vi med at kab kabriolet-modellen kommer med noe av det samme som finnes i E-klasse sedan og kupé. Det vil si tre motoreffekter basert på den samme biturbo dieselmotoren med 136, 170 eller 204 hestekrefter. På bensinsiden kan det være aktuelt med den nye turbomotoren med 1,8-liters slagvolum og enten 184 eller 204 hestekrefter.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


På topp regner vi med at både 500 med 388 hestekrefter og 63 AMG med rundt 500 hestekrefter vil dukke opp etter hvert.

Vi tror denne bilen vises på bilutstillingen i Frankfurt til høsten sammen med E-klasse stasjonsvogn. E-klasse sedan er ventet på markedet i Norge i mars, kupé i april og kabriolet i desember.