E-klasse får mini-facelift

Hvis vår samarbeidspartner Automedia får rett, vil Norges taxi-bil nummer én snart få en liten ansiktsløfting.

Bildet er manipulert. Vis mer

E-klasse får mini-facelift

  1. Store bilder


Dagens Mercedes-Benz E-klasse ble introdusert i Norge våren 2002, i første omgang i sedan-versjon. Året etter, våren 2003, var det stasjonsvognens tur. Det betyr at de to modellvariantene snart har vært på banen i henholdsvis fire og tre år, noe som i dagens bilverden vanligvis betyr en ansiktsløfting.

A6 og 5-serie

Siden den gang har de to erkekonkurrentene Audi og BMW lansert splitter nye utgaver av sin A6 og 5-serie. Både A6 og ikke minst 5-serie kan skilte med friskere og mer underholdende kjøreegenskaper enn den mer sedate E-klasse, noe som nok har vært en viktig medvirkende årsak til tilbakegangen i E-klasse-salget.

Sterk tilbakegang


Mens det ved utgangen av november 2004 var solgt hele 156.000 E-klasser i Europa, ble det i samme periode i fjor kun solgt 113.000 eksemplarer. I samme periode ble det solgt 121.000 A6 og 120.000 5-serie, noe som betyr at E-klasse har gått fra å være storebror til lillebror i løpet av bare ett år.

Beskjedne endringer

Det er derfor grunn til å tro at våre samarbeidspartnere i Automedia har rett når de nå hevder at en E-klasse-facelift er rett rundt hjørnet. Hvis Automedia får rett, vil den beskjedne ansiktsløftingen blant annet innebære at antall grillspiler reduseres fra fem til fire, samtidig som nye, ovale tåkelys får en mer markert innramming. Sistnevnte resulterer i sin tur i en klar tredeling av elementene under frontstøtfangeren.

Mer sportslig?


Automedia antar også at Mercedes-Benz vil gjøre små endringer i styring og hjuloppheng. Dette for å oppnå mer sportslige kjøreegenskaper, noe som skal styrke modellen i sin kamp mot de to tyske konkurrentene.

Denne lille ansiktsløftingen vil sannsynligvis bli presentert i løpet av nærmeste halvår, og vil muligens sammenfalle med introduksjonen av nye, direkteinnsprøytede motorer.

Ny facelift i 2007


Samtidig hevder Automedia at Mercedes-Benz planlegger en mer omfattende ansiktsløfting av E-klasse i løpet av 2007. Da vil bilen sannsynligvis bli utrustet med spennende utstyr fra S-klasse, deriblant nattkamera. I 2007 vil Mercedes-Benz sannsynligvis også presentere nye motorer med elektrisk ventilstyring. Det ryktes i tillegg at ingeniørene i Stuttgart arbeider med en hybrid-versjon av E-klasse.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder