Foto: Koenigsegg
Foto: KoenigseggVis mer

Dyrest i verden

CCXR er dyr. CCXR Edition er dyrere. CCXR Trevita er dyrest.

Svenske Koenigsegg er et bilmerke helt utenom det vanlige og en av de svært få små, uavhengige sportsbilprodusentene i verden som har klart å klore seg fast i et marked som har en tendens til ubønnhørlig å eliminere det store flertallet av optimister med superbilplaner.

Trevita

Saab-kjøpet gikk i vasken etter at mange millioner var blitt brukt på oppkjøpsforsøket, men Koenigsegg gir seg ikke av den grunn. De har produsert en spesiell versjon av flaggskipet CCXR, som er døpt Trevita. Det spesielle med modellen er en helt unik innveving av diamantfinish i karbonfibrene som utgjør karosserimaterialet. Bilen får dermed en glinsende diamantfinish og oser luksus og kostbarhet.

Over 30 mill

Kostbar? Ja, faktisk er bilen så dyr at den for tiden kvalifiserer til tittelen som verdens dyreste bil på nybilmarkedet. Det første av de tre eksemplarene -de som skal delges ble levert til en kunde av forretningen Future Exotics i Sør-Afrika - mot den nette sum av fem millioner dollar - eller 28,5 millioner norske kroner etter dagens kurs. Hertil kommer forskjellen mellom sør-afrikansk og norsk moms, pluss cirka tre millioner kroner i éngangsavgift - hvis en av disse mot formodning skulle importeres til Norge.

Mer under fotoalbumet

Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg
Foto: Koenigsegg


R-Edition i Norge til 18.000.000...

Dermed er denne eksklusive Koenigseggen blitt verdens dyreste produksjonsbil, en status Bugatti Veyron Pur Sang hadde inntil nylig. En "vanlig" CCXR er for øvrig ikke billig den heller - regn rundt ti millioner. Dyreste bil på Finn.no for tiden er en CCXR Edition. Prisforlangende: 18 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi minner om Koeniggseggs ytelsestall, som er de samme for Trevita-versjonen. Bilen har en V8-motor på 4,8 liter som kan gå på bioetanol og har en maksimal effekt på 1.018 hestekrefter. Toppfart er oppgitt til 400 km/t og akselerasjonstiden fra 0-100 er tre sekunder.

Kilder: sacarfan.co.za, Finn.no