DUELL: Opel Astra Turbo Coupé møter Toyota Celica T-Sport

Celica T-Sport og Astra Turbo Coupé er navn som setter tankene i sving. Celica-navnet har lang tradisjon som kupé og Astra har hatt en sterk posisjon i kompaktklassen.

DUELL: Opel Astra Turbo Coupé møter Toyota Celica T-Sport
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det naturlige utgangspunktet er å tenke at Astra Turbo Coupé er en litt oppfrisket Astra og at Celica er litt for japansk til at det skal bli den helt store kjøregleden. Begge oppfatninger er imidlertid feil og begge bilene overrasket oss med svært mye du kanskje ikke forventer av biler i denne prisklassen.

Celica T Sport

Det er ikke mye som skiller Celica T-sport fra den ordinære modellen rent visuelt, men synet bedrar. Det er først når du fyrer i gang motoren og begynner å kjøre at du finner ut at dette er noe helt for seg selv. Celica er nemlig en svært sportslig bil som kan bidra med opplevelser som du stort sett finner i svært mye dyrere biler med langt større motorer.

Astra Turbo Coupé

Celica T-Sport røper seg en hel del gjennom sin særlig spesielle front. I Astra Coupé kan du opptre mer diskrét og det er ingen som umiddelbart avslører at du er ute og bruser med nesten 200 hestekrefter. Fronten er litt mer aggressiv enn en vanlig Astra og frontlyktene har blitt raffinert til et mer sportslig utseende. Astra Coupé har også 17-tommers hjul som ytterligere understreker at dette går unna i svingene.

190 mot 192 hestekrefter

DUELL: Opel Astra Turbo Coupé møter Toyota Celica T-Sport

På papiret ser de to motorene svært like ut. Astraen henter ut 190 hestekrefter fra en turboladet toliters motor, mens Celica er utstyrt med en 1,8-liters motor med avansert styring av både ventiltider og ventilløft, VVTL-i. Motorene er med andre ord svært forskjellige, og vi brukte tid på finne ut hva vi likte best av de to.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan gikk det?

Det vi har vært på jakt etter i denne testen er å finne en bil som får adrenalinet til å pumpe og hendene til å bli klamme. Hva er mest moro? Hvilken bil gjør smilet bredest når turtallet blir høyt? Videre gjennom denne sammenligningstesten finner du de store forskjellene mellom disse to bilene og hvem du bør velge ut i fra dine kriterier. Første kapittel handler om motorer og kjøreegenskaper og det kan du lese om på denne lenken