DUELL: Nye C200 møter skarpskodd IS200!

La oss ile til med en eneste gang og påpeke at selv om vi mener at Mercedes tar feil i sin påstand om nye C-klassens sportslighet, er det liten tvil om at MB C200 på mange andre områder setter standard for biler i mellomklassen.

Komplett prøvekjøring Lexus IS200

Komplett prøvekjøring MB C200 Komp.


Og det skulle da bare mangle. Modellskiftet hos Mercedes var langt mer enn en fasadeendring. Det var ikke en gang totalrenovering. Nei, riv ned det gamle og bygg noe helt nytt. Som skal vare.

Det blir nokså sterk kontrast mellom den helt nye C200 og Lexus IS200, som til tross for at den var ny på det norske marked i fjor vår tross alt har levd et par år på andre markeder under andre navn tidligere. Lexus IS200 er på mange måter merket av det tidlige 90-tallets nøkternhet, mens Mercedes C-klasse passer perfekt inn i dagens innovasjon, kreativitet , "nye markeder og ny teknologi", for å snakke i altfor mye brukte floskler.

Designet sier sitt

Utvendig er de to bilene ytterst forskjellige å se på, og de signaliserer også to grunnleggende forskjellige verdier. IS200 har en av de mest vellykkede aggressive frontene vi har sett på lang tid, og hekken er også barsk. Vår testbil denne gang var lakkert i "Pearl White" mica-lakk, og det må vi virkelig si: vanligvis er vi langt fra begeistrert for hvite biler, men Lexus IS200 gjør seg virkelig godt i denne lakkfargen, som er helt spesiell (nei, det er ikke i nærheten av å være harry "perlemorslakk").

I sølv metallic vekker ikke IS200 allverdens oppsikt, men i denne hvitfargen snur mange folk seg for å kikke på bilen. Og det er jo viktig for noen…

C-klasse er langt mer stilig, elegant og avslappet og inngir et løfte om eleganse.

Hvorvidt bilene innfridde løftene deres utseende ga? Klikk deg gjennom vår test -- god tur!