DUELL: Mini One VS VW Beetle

Både Mini og Bobla var ukompliserte biler. I sin reneste form bød de ikke på annet enn transport fra A til B. Unntaket var Mini som også hadde fremgang i rallyløypene.

DUELL: Mini One VS VW Beetle
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Lille Morris Mini var i hendene på rutinerte rallysjåfører et fryktet våpen i rallyløypene. Ved flere enn en anledning vant da også Mini Cooper Rally Monte Carlo.

Hundehuset lever

Og sportsligheten er videreført i dagens nostalgitripp av hundehuset. Sportslig kjøreglede finner du nemlig fortsatt i Mini – og plassmessig lever den også opp til sitt navn. Bilen vi har med i testen er en Mini One. Sammenliknet med Mini Cooper har motoren fått 25 færre hester, men bare 9 Nm mindre i et dreiemoment som kommer tidligere. Det betyr at 1,6-literen byr på 90 hester og 140 Nm ved 3.000 omdreininger.

Herbie

Volkswagen Beetle har ikke noen sportslige meritter å vise til. Men roter vi rundt blant støvete Hollywood filmer finner vi den folkekjære bilen i Herbie sin skikkelse. Mest kjent er den nok imidlertid som den første folkebilen her til lands. Den nye Beetle har bevart formen og designspråket fra forgjengeren, men motoren og drivhjulene har blitt flyttet frem.

DUELL: Mini One VS VW Beetle

Til å møte Mini One plukket vi ut Beetle med 1,6-liters motor og 102 hester. Dermed nyter Beetle godt av en motor som på papiret er sterkere enn motoren i Mini – også hva gjelder dreiemoment.

Mini billigst

Den relativt like effekten gjør bilene ganske jevne hva gjelder pris, Mini One med utstyrsnivå Salt koster 199.000 kroner mens Beetle 1,6 koster 215.200 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men la oss la tallene ligge, og heller gi oss veien i vold. Les videre i motor og kjøreegenskaper.