DUELL: Mazda MPV møter Citroën Evasion

Mazda MPV er i første rekke utviklet med tanke på USA, mens Citroen Evasion mest har Europa i tankene.

Publisert
DUELL: Mazda MPV møter Citroën Evasion

Mazda MPV har akkurat blitt introdusert på det norske marked, mens Citroën Evasion har vært med i en årrekke.

Det beste fra to verdener

Sammenliknet med Citroën har Mazda derfor en fordel. For den japanske produsenten har hatt muligheten til å hente det beste fra konkurrentenes biler - samtidig som de har kunnet integrere det beste fra forrige generasjon av Mazda MPV. En bil som for øvrig ble en stor suksess i USA, men som i motsetning til dagens MPV aldri helt fant veien til Europa.

Men også Citroën har sine fordeler å spille på, for Evasion ble utviklet da flerbruksbilene virkelig befestet sitt grep om Europa - og kampen om å finne frem til de beste løsningene gjorde det tvingende nødvendig å være ytterst kreativ.

Mazda størst

Fortsatt er det imidlertid lett å se hvilket marked som ligger de to bilene nærmest, for mens Mazda nok mest satser på kontinentet der "big is beautiful", trives Citroën Evasion best med Europa under hjulene.

For det er ikke bare den utvendige størrelsen på Mazda MPV - den er 30 centimeter lengre enn Evasion - som sladrer om at amerikanernes behov nok har stått i sentrum da MPV forlot tegnebordet for å gå i produksjon. Bak skyvedørene åpenbarer det seg nemlig ett dashbord med svulstige linjer, og et design som mer minner om amerikanske dollar enn japanske yen - det er nesten så man forventer å se Statue of liberty forsvinne i bakspeilet.

Evasion leder med en hest

Under panseret er det likevel lite som minner om amerikanske tilstander. Du kan med andre ord glemme både V8 og V6 motorer, og heller innse realitetene. For med 122 hestekrefter har MPV en hestekreft mindre å skryte av enn franske Citroën Evasion - trass i at de begge rår over en to-liters, firesylindret rekkemotor.

Dermed skulle det være duket for en ekte duell, idet vi lar en amerikanskinspirert japaner møte en heleuropeisk franskmann - og selv om løsningen kanskje kan se lett ut, skjuler det seg mer i de to konkurrentene enn hva man først skulle tro…

Relaterte tester

  • Test av Mazda MPV

  • Test av Citroën Evasion
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer