DUELL: Kia Rio møter Skoda Fabia stv.

Kia Rio og Skoda Fabia stasjonsvogn slåss om de samme lommebøkene, og våpenet er det samme – mye bil for pengene.

DUELL: Kia Rio møter Skoda Fabia stv.
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kia Rio LS koster 166.900 kroner, mens Skoda Fabia 1.4 Elegance koster 183.740 kroner. Første stikk går med andre ord til Kia.

Oversiktlig

Men pris er én ting, utstyr og finish noe annet – og der må nok Kia Rio finne seg i å bli banket ganske så kraftig av sin tsjekkiske motstander. For begynner vi med finish, lider Kia under Skoda sitt mer eksklusive materialvalg. Bak rattet i Kia går tankene tilbake til gamle japanere, bak rattet i Fabia får man inntrykk av å sitte i en bil som har kommet på markedet etter årtusenskiftet.

Dermed er det likevel ikke sagt at interiøret i Kia Rio er uoversiktlig eller uryddig. Her sitter alle betjeningsorganer plassert innen rekkevidde, knappene og bryterne er lette å betjene og instrumentene lettleste.

Velutstyrte

På utstyrssiden er forskjellen imidlertid mindre. Både Kia Rio og Skoda Fabia rår over klimaanlegg, elektriske vindusheiser – Kia kun foran - og elektrisk speiljustering. I vinterlandet Norge setter vi dessuten pris på at begge bilene leveres med oppvarmede seter som standardutstyr. Men at Kia har utelatt å utstyre Rio med lyktespylere er under enhver kritikk – spesielt med tanke på vintersalte veier, snø, slaps og det faktum at halve Norge er inhyllet i mørke store deler av året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slått av Fabia

Prismessig en vinner, men Kia Rio må likevel se seg slått av Skoda Fabia 1.4 Elegance stasjonsvogn på utstyr og finish. Det bringer oss videre til kapittelet om Plass og komfort.