DUELL: Impreza GT mot Audi S3

Begge er laget for å tygge unna kilometer på kilometer i hastigheter som er langt fra politisk korrekte her til lands. Møt Audi S3 og Subaru Impreza GT Turbo.

DUELL: Impreza GT mot Audi S3

Subaru Impreza er bilindustriens svar på Dr. Jekyll og Mr. Hyde. For ingen bilentustiast vil få tåretunge øyne av en Impreza 1.6 - selv om bilen uten tvil er blant de bedre i sin klasse. Tar man derimot toppmodellen i Impreza serien, GT Turbo, blir bilentusiastens oppførsel en helt annen.

Og det er lett å forstå når man ser nærmere på Impreza GT Turbo, for med startnummer påklistret dørene har denne bilen omtrent vunnet omtrent alt som er å vinne i rallysporet.

Masse krefter og høye spoilere

Heller ikke i gateversjon er Impreza GT Turbo noen sinke, for med en akselerasjonstid fra 0 til 100 kilometer i timen på 6,3 sekunder, 218 hester under panseret og firehjulstrekk er underholdningsverdien man opplever bak rattet formidabel.

S3

Det skulle den også være i Audi S3. Takket være et slagvolum på 1,8 liter, turbo, to ladeluftkjølere og fem ventiler per sylinder utvikler motoren 210 hestekrefter. Også S3 har firehjulstrekk - og ytelser som får adrenalinet til å skylle gjennom blodårene.

Men hvem av de to er best? Kan en tilårskommen japaner banke en nyutviklet Audi - trass i suksessen i rallyløypene? Vi kjørte oss bort langs Gudbrandsdalens småveier og forelsket oss til slutt i en av bilene…

Relaterte tester

  • Test av Subaru Impreza GT Turbo

  • Test av Audi S3
  • Artikkelen fortsetter under annonsen