Har du avtalegiro for årsavgiften? Dersom du har solgt bilen i løpet av det siste året, bør du være obs! Foto: PER ERVLAND
Har du avtalegiro for årsavgiften? Dersom du har solgt bilen i løpet av det siste året, bør du være obs! Foto: PER ERVLANDVis mer

Du kan få årsavgift på gammel bil

Solgte du bil i fjor? Da bør du se her.

Mange bileiere som har avtaletrekk for årsavgiften, risikerer å betale årsavgift for en bil de allerede har solgt. Årsaken er at avtalegiro-ordningen følger kjøretøyet og ikke personen som eier det.

Derfor vil bileiere som har avtalegirotrekk for årsavgiften automatisk få en regning i nettbanken. Det lønner seg altså å ta en titt på nettbanken i dagene fremover - ettersom årsavgiften har betalingsfrist i dag.

Heldigvis vil løsningen endres på neste år, og dersom du er så uheldig og oppleve å bli trukket i årsavgift for en bil du ikke har - lover Tolldirektoratet til dinepenger.no at de vil returnere pengene.

Betal nå!

For den som har bil og uansett må betale årsavgiften, anbefales det derimot å betale avgifta så fort som mulig. Venter du et par uker til, vil du få en bot på 250 kroner.

Videre koster det 900 kroner dersom man stoppes i kontroll uten å ha betalt, og deretter velger å betale avgiften på stedet. Dersom skiltene klippes og må hentes på trafikkstasjonen er gebyret på 1.200 kroner.'

Er du en av dem som slipper unna?

Vil man fortsette å kjøre lovlig, må man deretter betale full årsavgift. I verste fall kan derfor årsavgiften koste deg 4190 kroner dersom du har en bensin- eller dieseldreven personbil med fabrikkmontert partikkelfilter - og du glemmer å betale avgiften.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du solgt bilen etter 1. januar, er du ansvarlig for at årsavgiften blir betalt. Allikevel er begge bileiere, både du og den nye, solidarisk ansvarlige for at den blir betalt. Gebyret på 250 kroner blir derfor ikke tillagt ved for sen betaling.

Dette betaler vi milliarder for