Mitsubishi

Dropper Europa

– Det er mye som tyder på at dette er første trinn i at Mitsubishi er på vei til å trekke seg ut av Europa.

MITSUBISHI: Det japanske bilmerket introduserer en ny forretningsplan som innebærer at nylanseringer fryses i Europa de neste tre årene. Foto: AFP/Frederic J. Brown/NTB Scanpix
MITSUBISHI: Det japanske bilmerket introduserer en ny forretningsplan som innebærer at nylanseringer fryses i Europa de neste tre årene. Foto: AFP/Frederic J. Brown/NTB Scanpix Vis mer

Mitsubishi annonserer denne uka at det blir slutt på nye billanseringer i Europa, som betyr at du trolig ikke vil få se konseptbilen og arvtaker til Outlander, Engelberg her til lands med norske skilt.

Den japanske bilprodusenten la frem en treårsplan, kalt «Small but beautiful», som innebærer å fryse introduksjonen av nye modeller for det europeiske markedet i tre år, men samtidig vil de fortsette salget av eksisterende biler, skriver Top Gear.

Bærekraftig vekst og redusering av kostnadene, er blant stikkordene for treårsplanen som ble lagt frem i går.

Foruten en ny Outlander-modell, må norske kunder mest sannsynlig også se langt etter den elektriske utgaven av ASX som forventes neste år.

Dropper Europa

Nyheten kommer som en overraskelse på norske forhandlere.

– Dette kom overraskende, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør for den norske Mitsubishi-importøren MMC til bransjenettstedet BilNytt, som først omtalte saken i Norge.

Mens Europa kuttes kommer Mitsubishi til å fokusere blant annet på Afrika, Oseania og Sør-Amerika, opplyser bilmerket i en pressemelding.

Ifølge Atle Falch Tuverud, sjefsredaktør i Bilnytt, kan det bety slutten for Mitsubishi i Norge.

– Det er mye som tyder på at dette er første trinn i at Mitsubishi er på vei til å trekke seg ut av Europa. Det er antagelig ikke det eneste bilmerket som kommer til å gjøre dette, sier han til nettstedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!