<B>HIT - MEN IKKE LENGER:</B> Hvem har vel ikke mistet en mobil eller en tier eller en hamster (greit, ikke hamster) ned i sprekken mellom setet og midtkonsollen? Foto: Produsenten
HIT - MEN IKKE LENGER: Hvem har vel ikke mistet en mobil eller en tier eller en hamster (greit, ikke hamster) ned i sprekken mellom setet og midtkonsollen? Foto: ProdusentenVis mer

Drop Stop stopper pengene og nøklene

Bilen din er full av steder hvor du kan miste ting.

Fingrene dine ser så beskjedne ut før du mister mobilen eller tjuekroningen ned i sprekken mellom bilsetet og midtkonsollen, men etterpå er de like feite som en kjøttpølse fra en norsk slakter.

Trenger vi egentlig dette mellomrommet til noe fornuftig? Nei. Det vet produsenten bak produktet "Drop Stop", et produktnavn som selv de med bare fjerdeklasse-engelsk forstår betydningen av.

Les også: Kun ett parti vil beholde denne avgfiten

Sperre for småting

Drop Stop lager en slags sperre mellom forsetene i bilen og midtkonsollen, eller den lange, smale greia der girspaken og håndbrekket står, som den gjerne kalles på folkemunne. Sperren fjerner hulrommet der du mister ting, og er i utgangspunktet en ganske smart ting.

Drop Stop stopper pengene og nøklene


Selve sperren er laget av et passe mykt, formelig materiale (neopren), og det skal være så formbart at det kan installeres i nesten enhver bilmodell. Installasjonen består simpelthen av å skyve seteryggen så langt bak som mulig, slik at festet til bilbeltet blir synlig, for deretter å dra det samme festet gjennom et hull i Drop Stop-formen. Deretter er det bare å klemme det myke materiale ned i mellomrommet, som så former seg etter hvor mye plass det er.

Nå vil etter sigende alle små eller store gjenstander stoppe før de faller ned, for eksempel inn under setet - så lenge de faller på høyre side av føreren eller venstre side av passasjeren. Drop Stop kan nemlig ikke installeres i det nesten like berømte mellomrommet mellom bildøra og bilsetet. Det er kanskje ikke så rart, ettersom en dør garantert byr på problemer for en løsning som baserer seg på å bli klemt fast fra to sider samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Parkeringen mange ikke klarer

– Ikke for alle biler

Maksimalt mellomrom mellom sete og midtkonsoll skal være rundt 8,9 centimeter. Ifølge Wikipedia er det likevel ikke alle biler som kan benytte Drop Stop. Volkswagen Jetta og BMW M3 er eksempler på dette.

OOPS! Ble du litt ivrig da pommes friten kom? Drop Stop lover å stoppe de friterte godbitene før de faller under setet.
OOPS! Ble du litt ivrig da pommes friten kom? Drop Stop lover å stoppe de friterte godbitene før de faller under setet. Vis mer


Drop Stop skal være enkelt å rengjøre - dra en varm klut over overflaten -. Produktet leveres i én eneste farge: svart.

Ifølge produsenten forårsakes 80 prosent av alle amerikanske bilulykker av at føreren tar blikket av veien i mer enn tre sekunder, mens så mye som 93 prosent av alle påkjøringsulykker bakfra skyldes samme uoppmerksomheten. Drop Stop skal ha blitt til som en direkte konsekvens av at den ene av de to oppfinnerne holdt på å krasje bilen han kjørte, fordi han fomlet etter en mobil som falt ned i det allerede omtalte mellomrommet.

Produktet er patentert, og koster 20 dollar i USA, det vil si snaue 120 kroner. Så langt vi kan se sender ikke produsenten Drop Stop til andre land enn USA og Canada, men hvis du virkelig vil ha tak i et eksemplar, kan du for eksempel prøve en frakttjeneste som Jet Carrier, eller USA-Scandinavia. Du kan også gjøre et søk på Ebay.