<strong>KLAR FOR VENTELISTE?</strong> Princess V 62 koster fra 12,5 millioner kroner, men forhandleren opererer med ventelister til tross for den solide prisen. Foto: Kristin Sørdal
KLAR FOR VENTELISTE? Princess V 62 koster fra 12,5 millioner kroner, men forhandleren opererer med ventelister til tross for den solide prisen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Drømmemesse

450 båter fra 6 til 65 fot, og en av de mest luksuriøse er det venteliste på!

Publisert
Sist oppdatert

- Blir det fint vær i helga, blir det kaos der nede, sier drosjesjåføren som kjører oss fra Kadettangen.

Vi har sjekket hva årets båtmesse i Sandvika har å by på, og noe av det mest luksuriøse vi tok en nærmere titt på, var Princess V62. Med sine 63 fot er den noe av det største på messa, og med en prislapp på 12,5 millioner kroner er den også noe av det dyreste vi kunne se. Likevel forteller forhandleren at det er venteliste på båten i Norge.

Og på bryggene i Sandvika utenfor Oslo er det mer næring til båtdrømmerne. Selv om det er tett mellom messetilbudene, sier alle forhandlerne DinSide har snakket med, at de fleste besøkende på denne båtmessa kun er på vindusshopping.

- Er det mange som bestiller båt på messa, eller er det flest som kikker?

- Det er et godt spørsmål i år. Nei, det er nok flest som kikker på denne messa, sier Askeladden-forhandleren til DinSide.

Drømmer vs behov

Er du på jakt etter båt, men vet ikke helt hvilken du skal velge, er dette en god mulighet til å sammenlikne flere modeller. Og mange vil nok like å se båtene på vannet, fremfor å klatre opp og inn i båtene når de står under tak på Norges Varemesse på Lillestrøm. Og mange av båtene du kunne se på årets båtmesse på Lillestrøm i mars i år, blant dem flere lanseringer, kan du nå se på vannet ved Kadettangen.

Årets messe kan by på cirka 450 båter, fra 6 fot og opp til nærmere 65 fot.

- Dermed kan man både drømme seg bort og finne båten som er tilpasset sin egen lommebok og behov, sier messesjef Merete Rustad i en pressemelding.

Blant de 450 utstilte modellene, er et cirka 90 seilbåter. I bildespesialen nedenfor kan du se bilder av noe av det du kan se på årets messe, blant annet nyhetene

Her kan du se noen av nyhetene og andre glimt fra årets messe:

Yacht eller snekke

<strong>Maril 625:</strong> Nederlandsk snekke som er ny på det norske markedet. Den kan bestilles i valgfri farge uten tillegg i pris. Foto: Kristin Sørdal
Maril 625: Nederlandsk snekke som er ny på det norske markedet. Den kan bestilles i valgfri farge uten tillegg i pris. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Vi var innom millionyachten fra Princess tidligere. Men noe mer forenelig med innholdet på kontoen til de fleste av oss er eksempelvis den avbildete snekka fra Moril. Dette er en nederlandsk produsent, som er ny på det norske markedet. Båter i sjøen er Norgespremieren til den avbildete Moril 625. Den koster fra 320.000 kroner.

- Vi har stor tro på denne, jeg tror det norske snekkemarkedet trenger noe nytt, sier Vegard Sørensen i Hilgard AS, som er den norske forhandleren.

Superyacht som går på pedalkraft

Messerabatter

Dersom du allerede har bestemt deg for båt og bare venter på å bestille, er det gode muligheter å gjøre et godt kjøp på messa: Mange av forhandlerne selger båtene med messerabatt. Noen gir deg også hotellopphold på kjøpet dersom du bestiller båt under messa. Du kan også få rabatter på bekledning og annet utstyr her, og blant annet sjekke ut "Lego-flytebrygga" Versadock.

Du kan se bilder av 12-millionersyachten, 320.000-kroners snekka og andre messenyheter i bildespesialen ovenfor.

Luksus-yacht kan leies for 1 dollar per sekund

Båter i sjøen
Hvor: Kadettangen, Sandvika
Når: 2. til 5. september
Åpningstider: Torsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-18
Entréavgift: Voksne 120 kroner, barn (5-15 år) 60 kroner, familie (2 v + 2 b) 250 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer