<strong>OPP:</strong> Drivstoffprisene peker oppover, men du kan gjøre en del for å kutte regningen. Foto: Bengt Steinar Nordbakk/Colourbox.com
OPP: Drivstoffprisene peker oppover, men du kan gjøre en del for å kutte regningen. Foto: Bengt Steinar Nordbakk/Colourbox.comVis mer

Drivstoffprisene på tur opp

Nå er det dyrt - men slik kan du kutte drivstoffutgiftene.

Tidligere i uken har DinSides lesere notert skyhøye bensinpriser. Torsdag skrev DinSide om stasjonen som tok 14,31 kroner for literen. Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea er ikke overrasket over de høye prisene.

- Det er nesten umulig å si hva som skjer fremover, sier Saltvedt, som dermed heller ikke tør å spå noen fremtidig bensinpris. Hennes kollega Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets, spår imidlertid overfor NTB en literpris på hele 15,50 kroner innen kort tid.

Rapport fra våre lesere

Til glede for nye lesere - og som en påminner til våre gamle: Det er fortsatt mulig å sikre seg konkurransedyktige bensin- og dieselpriser uansett hvor i landet du befinner deg.

Det er mange år siden DinSide bestemte seg for å bidra til å øke konkurransen mellom bensinstasjonene for å motvirke prissamarbeid. Resultatet ble en dugnad hvor leserne selv bidrar med ferske rapporter fra sin stasjon.

>>>Rett til innlogging

De siste bensin- og dieselprisene finner du alltid ved å trykke på lenkene nedenfor. Her kan du velge mellom å se prisene i hele landet, Vestlandet, Trøndelag & Nord-Norge, eller på Østlandet.

Gå rett til alle bensinprisene

Gå rett til alle dieselprisene


DinSides bensin- og dieselprisliste samles inn av en lang rekke frivillige rapportører. Rapportørene legger prisene direkte inn i våre database døgnet rundt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene vil synes i prislisten 24 timer fra de kommer inn til oss. I helgene synes prisene lenger: Priser rapportert fredag og lørdag ligger ute frem til natt til mandag. I perioder med lokal priskrig kan stasjonene endre priser flere ganger om dagen. Vi garanterer derfor ikke at den prisen våre rapportører har notert gjelder når du kommer frem til stasjonen.

Andre grep

Men en ting er pumpeprisen: Bileiere kan imidlertid påvirke drivstoffutgiftene kraftig på andre måter også:

Dessuten lønner det seg å tanke der det er tett mellom stasjonene. Konkurransetilsynet har gjennomført en undersøkelse av konkurransen i drivstoffmarkedet, og ikke overraskende - prisene er lavest i områder med sterk konkurranse og flest aktører. På stasjoner uten konkurrenter innen ti minutters kjøretid er det mindre prispress enn på stasjoner der kjøretiden til konkurrentene er kortere.

Akershus og Hordaland har flest bensinstasjoner i Norge, mens Aust-Agder og Finnmark har færrest.

Se oversikten over hvor det er tettest mellom stasjonene her