Dodge Viper får lillebror

Dodge Viper blir kanskje i heftigste og dyreste laget for de fleste av oss. Derfor viser Dodge frem Demon Concept på bilutstillingen i Genève om få uker, en mindre og langt billigere sportsbil enn storebror Viper.

Konseptet kjenner vi fra den suksessrike Mazda MX-5. Liten, lett og oppnåelig toseter med motoren foran og drivhjulene bak. En slik oppskrift pleier som regel å gi store mengder kjøreglede og de tekniske dataene for Demon Concept virker definitivt lovende. Vekten skal i følge Dodge ligge på under 1.200 kilo og motoren er den etter hvert så velkjente ”world engine” på fire sylindre, 2,4 liter og 172 hestekrefter. Via en sekstrinns manuell girkasse driver den bakhjulene. Noen akselerasjonstall er ikke oppgitt, men noe særlig tregere enn MX-5 2,0-liter med dens 8,3 sekunder til 100, bør den ikke være.

Klassisk sportsbil

Dodge Viper får lillebror

Dodge Viper får lillebror

  1. Store bilder


At Dodge mener alvor med denne roadsteren, reflekteres tydelig i designen. Linjene minner om både storebror Viper og konkurrentene Honda S2000 og Mazda MX-5. Hoftepartiet fører også tankene i retning av den dyrere og mer eksklusive Nissan 350 Z. Proporsjonene er som på klassiske sportsbiler med store hjul og små overheng. Interiørt følges den friske stilen opp med et utpreget sportslig førermiljø med mye bruk av aluminium. Rattet er treeket, slik det gjerne er i sportslige biler, og den korte girspaken vitner om kjappe girskift.

Lav pris

Dodge Viper får lillebror


Det fulle navnet på roadsteren er Dodge Demon Roadster Concept. Det handler altså om en konseptbil, men ut fra bildene og de tekniske dataene er det lett å se at dette er en bil som ikke er langt fra produksjon. Dodge fokuserer også på at prisen skal være lav, uten å være noe mer presis enn det. Med tanke på hvor konkurrentene ligger i pris, vil snaut 400.000 kroner være et naturlig sted å legge landet. Alt tyder derfor på at vi i løpet av et par år har minst én ekstra folkesportsbil å velge mellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.