Dodge Hornet: Tøff og fleksibel amerikaner for europeere

"Bilen skal ihvertfall ikke se søt ut" var beskjeden fra designerne, og det har de vel lykkes med. Konseptbilen Dodge Hornet skal gi et robust, rally-inspirert inntrykk samtidig som den gir god plassutnyttelse og kjøreglede.

Dodge Hornet: Tøff og fleksibel amerikaner for europeere

Dodge Hornet: Tøff og fleksibel amerikaner for europeere

  1. Store bilder!
Dodge Hornet: Tøff og fleksibel amerikaner for europeere


Nittentommere og gullfargede kalipere sladrer om at dette er en konseptbil, det vil si beregnet på å teste produkt og marked - i dette tilfellet med en bil som forøvrig kan virke som om den snart kan være klar for produksjon. Det er blitt ganske vanlig å kalle konseptbiler kjøretøyer som er beregnet for lansering i en litt mer nøktern versjon senere - Dodge gjorde det samme i fjor med sine modeller Caliber og Nitro.

Dodge mener alvor

Bare få dager etter den offisielle lanseringen av SUVen Nitro, bekrefter Dodge i forkant av Genève-utstillingen at merkets offensiv mot Europa er grundig gjennomtenkt og planlagt. I dette tilfellet dreier det seg om en bil som datterselskapet av DaimlerChrysler ønsker skal være en ideell kombinasjon av "amerikansk moro og europeisk funksjonalitet" for å sitere konklusjonen i pressemeldingen.

1,6-liter på 170 hester

Under panseret finner vi verken hemi-motorer eller andre typer slagvolumssterke V8ere - ikke en gang en skarve fireliter. Nei her er det høyst europeisk-rettede varer som gjelder, nemlig en 1,6-liters firesylindret motor som yter 170 hestekrefter med hjelp av en kompressor. De som tenker Mini Cooper S tenker sannsynligvis helt riktig. En viss agressivitet i stilen skal gi rally-preg samtidig som det er en del av Dodge-imaget. Bilen er svært bred og har hjulene dratt ut i hjørnene, noe som skal gi solid veigrep.

Dodge Hornet: Tøff og fleksibel amerikaner for europeere


Fleksibel og praktisk

Designmessig satses det på blåtonet glass som i mote-solbriller, kombinert med spesielle sjatteringer av grått. Men konseptbilen dreier seg ikke bare om stil og original motorisering: Det satses for fullt på optimal plassutnyttelse og fleksible løsninger. Baksetene kan legges flatt ned for å få plan lasteflate eller ryddes bort i bakkant for høyere vertikal lastekapasitet. Baksetepassasjerer uten altfor mye bagasje kan dessuten skyve setene bakover for å få bedre benplass. En mengde finurlige løsninger for oppbevaring og generelt et behagelig liv ombord finnes i tillegg.

Vi håper å finne ut ganske snart hvor sannsynlig det er at vi får se et derivat av konseptet Hornet hos våre bilforhandlere i overskuelig fremtid.

  • Store bilder finner du her!