Dodge drar på

300 hestekrefter og forhjulsdrift for en bil i Golf-klassen er oppsiktsvekkende, Dodge legger seg 60-100 hestekrefter over konkurrentene.

Dodge drar på

  1. Store bilder!


Det er en ny 2,4-liters motor utviklet i samarbeid mellom DaimlerChrysler, Hyundai og Mitsubishi som sørger for det heftige antallet med hestekrefter. En turbo er på plass, det samme er variable ventiltider.

I denne bilen, utviklet av Street and Racing Technology (SRT), må selv amerikanerne klare seg med en manuell girkasse, i dette tilfellet en sekstrinns Getrag-kasse. For at forhjulene ikke skal løpe helt løpsk er den utstyrt med en differensial som fordeler og ikke bare distribuerer kreftene fra motoren.

13 høytalere

SRT4-utgaven virker rimelig ferdigstylet, og også musikkanlegget vil man nok klare seg med en stund uten behov for oppgradering. En forsterker som skal yte 322 watt har 13 høytalere til disp, og en av dem er en 100 watts subwoofer.

Utvendig kan nok også felgoppgraderingen vente litt, fra fabrikk dukker det opp 19-tommere med 225-45-dekk. Foran har Caliber SRT4 det samme bremsekaliperne som Chrysler 300, Dodge Magnum og Dodge Charger. Det er biler som i stasjonsvognutgave måler over fem meter, så bremsredskapen skulle være solid nok for kompaktklassebilen Caliber.

Spennende bil

Selv om 0-100 km/t går unna på rundt seks sekunder, er det den praktiske formen som er mest spennende. Bilen er 20 centimeter lengre enn en Golf, og høyden er midt i mellom vanlig Golf og Golf Plus. Det betyr forhåpentligvis et romslig interiør. Bakkeklaringen skal være litt høyere enn på vanlige biler, og det er mulig den skal komme med firehjulsdrift i kombinasjon med noen motoralternativer.


Når Caliber dukker opp i Norge til sommeren vil den koste fra 250.000 kroner med en mer beskjeden 1,8-liter på 148 hestekrefter, også denne motoren stammer fra et samarbeid med Mitsubishi.

Store bilder av Dodge Caliber SRT4.

Her finner du mer om de mer vanlige utgavene av Caliber, blant annet en dieselversjon som kommer til Norge.